Κόσμος | 31.12.2012

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital

Δεν αποκλείει έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital, «σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποτελέσει πραγματικό εγγυητή του δημόσιου χρέους μας, η Ιταλία θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ».

Όπως εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, με αυτό τον τρόπο η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. «Ελπίζω να μην βρεθούμε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε σε κατάσταση απελπισίας την συγκεκριμένη οδό», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση νίκης του στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου σκοπεύει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στην πτώση της κυβέρνησής του.

«Αν η παράταξή μου υπερισχύσει στις εκλογές θα απαιτήσω να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία [θα κληθεί] να εξακριβώσει όλες τις λεπτομέρειες των παρασκηνιακών κινήσεων που, τον Νοέμβριο του 2011, οδήγησαν την πτώση της κυβέρνησής μου και στην σύσταση του κυβερνητικού σχήματος τεχνοκρατών», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα