Κόσμος | 14.05.2013

Το νησί είναι ακατοίκητο καθώς προστατεύεται ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού που απειλείται με εξαφάνιση

«Επίγειο παράδεισο» θα χαρακτήριζε κανείς το νησί Ιλα ντε Κεμάντα Γκράντε στη Βραζιλία κοιτώντας από μακριά. Δεν θα συνέβαινε, όμως, το ίδιο, αν το επισκεπτόταν κιόλας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το μέρος είναι ακατοίκητο, και θεωρείται απαγορευμένος τόπος για τους αθρώπους.

Ο λόγος; Τα φίδια που το έχουν κυριολεκτικά καταλάβει. Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Perierga, σε κάθε ένα από τα 430.000 τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούν πέντε φίδια του είδους Bothrops insularis, που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στη βόρεια και νότια Αμερική.

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλείται με εξαφάνιση για το λόγο αυτό οι αρχές της Βραζιλίας τα προστατεύουν με κάθε τρόπο.

Οι αρχές και όσοι γνωρίζουν τα «μυστικά» της περιοχής προειδοποιούν πάντως τους ταξιδιώτες ότι το Ιλα ντε Κεμάντα Γκράντε είναι ένας τόπος απαγορευμένος για τους ανθρώπους, καθώς, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος φιδιού θεωρείται γενικά υπό εξαφάνιση, στο νησί κρέμονται από τα δένδρα, τα φυτά και κρύβονται πίσω από κάθε πέτρα και κάθε τρύπα στο έδαφος...

πηγή: iefimerida.gr 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα