Υγεία | 28.11.2014

Εκτός από τη σοβαρή ασθένεια που τους ταλαιπωρεί οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν και τη γραφειοκρατία για εξετάσεις και φάρμακα

Σχεδόν ποτέ δεν αδειάζουν τα κρεβάτια στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που σύμφωνα με τον διευθυντή της καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας Δημήτρη Μαυρουδή αντιμετωπίζει πρόβλημα από τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

“Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό” σημείωσε ο κ. Μαυρουδής επισημαίνοντας ότι τα 43 κρεβάτια της κλινικής δεν αδειάζουν σχεδόν ποτέ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι εκτός από τη σοβαρή ασθένεια που τους ταλαιπωρεί οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν και τη γραφειοκρατία για εξετάσεις και φάρμακα.

Ο ίδιος σημείωσε: “Δεν είναι δυνατόν το κράτος να ταλαιπωρεί τους πιο ευάλωτους πολίτες του, όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Για να πάρουν κάποια ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να τους τα γράψουμε εμείς στο νοσοκομείο και να πάνε στον ΕΟΠΥΥΥ για να τα προμηθευτούν ενώ μέχρι πρότινος τους τα χορηγούσαμε απευθείας στο νοσοκομείο. Εξάλλου δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να υπάρχουν ελλείψεις σε φθηνά φάρμακα, ελλείψεις όχι μόνο στον ΕΟΠΥΥ αλλά και στα ιδιωτικά φαρμακεία”.

Μόνο στην Αθήνα η εξέταση του Ρet Scan

Μια επιπρόσθετη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς της Κρήτης είναι το γεγονός ότι πρέπει να πηγαίνουν στην Αθήνα για να κάνουν την εξέταση Pet Scan. Πρόκειται για απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία των διάφορων ιστών και οργάνων και μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα οι περιοχές που νοσούν.

Τα έξοδα της εξέτασης καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι όμως και τα μεταφορικά.

ΠΑΤΡΙΣ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα