Κρήτη | 20.11.2012

Παρέμβαση στον Υπουργό Παιδείας του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, όπου διαβιβάζει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου/ΕΠΑΛ Καντάνου για κάλυψη κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ Καντάνου. 

Ο κ. Βουλγαράκης υπογραμμίζει ότι η πρόσβαση των πολιτών στην εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα αλλά και πυλώνα ανάπτυξης ενός κράτους και επένδυση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας. Ο κ. Βουλγαράκης τονίζει ακόμα ότι το ΕΠΑΛ Καντάνου αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, και ότι ιδιαίτερα οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας δεν διδάσκονται ούτε μία ώρα από τα μαθήματα ειδικότητας της Γ΄Λυκείου και της Β΄Λυκείου, ενώ τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, να μην πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδικότητας και να μην είναι σε θέση καν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας Γεωπονίας.

Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης παρακαλεί για την άμεση μεσολάβηση του Υπουργού ώστε να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ Καντάνου, ειδικά στον τομέα της Γεωπονίας, επισημαίνοντας δε και την ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης του για την οικονομική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής του Νομού μας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα