Πολιτισμός | 30.06.2015

Με τη διδασκαλία του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ"

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" θα βρίσκεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στον υπαίθριο χώρο του επιβλητικού Ιερού Ναού "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι για μια βραδιά γεμάτη χορό,  μουσική και αυθεντικό Κρητικό Πολιτισμό.

Κόντρα στην κρίση και τους αρνητικούς προβληματισμούς των ημερών οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του Αετογιάννη από το Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" θα δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς. Ότι η Ελλάδα διατηρεί -μέσα από την καλλιέργεια των νέων της- ισχυρούς τους δεσμούς με τις ζωντανές παραδόσεις της και τον μακραίωνα πολιτισμό της.

Μαθητές από 4 ετών και πάνω θα παρουσιάσουν την προσπάθεια 9 μηνών στο "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ",  θα χορέψουν τους περίφημους χορούς της Κρήτης και θα τραγουδήσουν, χορεύοντας, με τον πιο παραδοσιακό τρόπο τα τραγούδια της. Παράλληλα δεν θα αφήσουν στο περιθώριο τους λιγότερο διαδεδομένους, τους λεγόμενους παλαιούς ή λησμονημένους χορούς τους οποίους θα αποδώσουν και θα εξηγήσουν την Ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας που συνδέονται με αυτούς.

Στην εκδήλωση θα παίζει ο καταξιωμένος Κρητικός καλλιτέχνης και δάσκαλος Βαγγέλης Πυθαρούλης με το συγκρότημά του καθώς και ο μοναδικός Δαμιανός Βασιλάκης στα πνευστά, ενώ θα εμφανιστούν οι μικροί μουσικοί μαθητές τους που φοίτησαν στα φετινά προγράμματα μουσικής παιδείας του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 9.30 μμ και έπειτα θα ακολουθήσει μεγάλο Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με την υπογραφή των σπουδαίων μουσικών και τον παλμό των δεκάδων χορευτών που θα βρίσκονται στο χώρο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα