Κρήτη | 30.11.2015

Τι καταγγέλλει η Δημοτική Παράταξη " Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής  Παράταξης " Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες"

"H Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, παρέλαβε δεκάδες έργα ώριμα για ένταξη, αλλά και αρκετά ενταγμένα-χρηματοδοτημένα, τα οποία με πάρα πολλή προσπάθεια και διεκδίκηση από μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής υλοποιήθηκαν. Ένα από αυτά , είναι και το ``Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑΜΕΑ (ΚΔΑΠ Αμεα) Ηρακλείου``, επί της οδού Αρχ. Μακαρίου 7.

Το συγκεκριμένο έργο, δημοπρατήθηκε στις 20/03/2014 και τοποθετήθηκε ανάδοχος τον Αύγουστο του ιδίου έτους, μετά από επίπονη προσπάθεια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (Παλαιά Πόλη) αλλά και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Ασκήθηκαν πιέσεις  και από τον ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη για την επίτευξη της ένταξης του έργου, γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε κορυφαία προτεραιότητα την κάλυψη αναγκών των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Δυστυχώς για τους Ηρακλειώτες, ενώ έπρεπε  σε λίγους μήνες να απολαμβάνουν  τις παροχές αυτού του κέντρου, η  δημοτική αρχή, φέρνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, δηλαδή την ακύρωση και απένταξη του έργου.

Η πολιτική ανικανότητα και η αδράνεια των υπευθύνων, είχαν ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου, τη ματαίωση των προσδοκιών των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων  που θα εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο έργο, την απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και την απώλεια χρημάτων για τον Δήμο,( 1.593.697 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου), ενώ παράλληλα αποζημιώνει ο Δήμος Ηρακλείου και τον ανάδοχο του έργου.

Ως Δημοτική Παράταξη, καταγγέλλουμε, αυτή την τακτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους Ηρακλειώτες, που αντί να ανακουφίζει  και να λύνει τα προβλήματα των δημοτών  με τη σχεδίαση και υλοποίηση έργων, ακυρώνει και αυτά τα απολύτως ώριμα που τις έχει παραδώσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή." 

 

 

Δημοτική Παράταξη

Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα