Κρήτη | 01.05.2013

Από φορείς και τοπικές αρχές

Συνεχίζουν να καταφθάνουν συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του μακαριστού πρώην μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη που σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί.

Συλληπητήρια του Λ. Αυγενάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου:

«Ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίος, υπήρξε ένας μεγάλος Ιεράρχης της Ορθοδοξίας.

Η φωτεινή προσωπικότητά του και το τεράστιο πνευματικό, κοινωνικό, συγγραφικό και πολιτιστικό έργο που αφήνει, αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά και μοναδικό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Συμπλήρωσε έναν αιώνα επίγειας ζωής και έγινε με το βίο και τη δράση του, η εικόνα του Ορθόδοξου κληρικού του μέλλοντος.

Συμμετέχουμε με συντριβή και ταπεινότητα στο πένθος της Εκκλησίας της Κρήτης και υποβάλλουμε θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδό της».

Οι Μινωϊκές Γραμμές

"Η διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΑΝΕ, μετά τη θλιβερή αναγγελία της κοίμησης του Μακαριστού Πρώην Μητροπολίτη  Κισάμου και Σελίνου, ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του κορυφαίου και εμπνευσμένου Ιεράρχη με το πλούσιο φιλανθρωπικό & κοινωνικό έργο που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και ήθος την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης

Αποφασίζει:
1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του.
2. Να αποστείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου
3. Να προσφέρει στη μνήμη του το ποσό των € 1.000 ως δωρεά στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου"

Ο ιατρικός σύλλογος Χανίων - Και ψήφισμα

"Με βαθιά συγκίνηση και οδύνη πληροφορηθήκαμε το τραγικό νέο της κοίμησης του μακαριστού π. Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου. Ο «παππούλης», όπως τον νιώθαμε και τον αποκαλούσαμε όλοι μας βαθιά μέσα στην ψυχή μας, έφυγε με ειρηνικό τρόπο όπως ειρηνικός ήταν όλος ο εξέχων βίος του.

Με τις πράξεις του, τις διδαχές του αλλά και την προσωπική του στάση ζωής, αποτέλεσε φωτεινό φάρο προσφοράς, παράδειγμα προς μίμηση για τους συνανθρώπους του, αποκούμπι αισιοδοξίας και ταπεινότητας για το ποίμνιό του.

Με την πορεία του δια μέσου της Μητρόπολης Γερμανίας αλλά κυρίως της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, της οποίας στάθηκε άξιος Ποιμενάρχης  για συνολικά 37 έτη άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του σε επίπεδο θεολογικό, κοινωνικό και ιδιαίτερα ανθρωπιστικό.

Η διδαχή του και η πράξη ζωής του θα παραμείνουν αιώνια πρότυπα στις γενιές που έρχονται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την Εκκλησία".

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

"Με βαθιά συγκίνηση οι Κρήτες της Γερμανίας καί ολόκληρης της Ευρώπης πληροφορηθήκαμε το θάνατο, του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου - Σελίνου , πρώην Μητροπολίτη Γερμανίας και επιτίμου προέδρου της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΠΟΕ, Κυρού Ειρηναίου. Ο Μακαριστός Ειρηναίος υπήρξε άξιο τέκνο της Κρήτης.
Επί των ημερών του 1) αναγνωρίστηκε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας ώς τρίτη επίσημη εκκλησία της χώρας, 2) οικοδομήθηκαν ναοί σε μεγάλα κέντρα Ελλήνων στη Γερμανία και 3) με προτροπή του ιδρύθηκε το 1974 η Ομοσπονδία Κρητών Γερμανίας που μετεξελίχθηκε ως Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης ΠΟΕ.
Η προσφορά του ήταν καθοριστική στο κοινωνικό έργο στον Ελληνα μετανάστη αλλά και στη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης. Απολάμβανε, ως πνευματικός μας πατέρας , την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων μεταναστών και όχι μόνο.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Κρητών της Ευρώπης, Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και της Γερμανίας.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου

"Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία εις Κύριον του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου κ.κ. Ειρηναίου. Το πολύπλευρο ποιμαντικό του έργο και η πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη". 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα