Κόσμος | 30.03.2016

Ήταν στους τελευταίους που απελευθερώθηκαν

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομηρεία, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ένας Βρετανός επιβάτης είχε την όρεξη να ποζάρει χαμογελώντας πλατιά δίπλα στον άνθρωπο που τον κρατούσε όμηρο.

Πρόκειται για τον Μπέντζαμιν Ινες, έναν 26χρονο από το Λιντς, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους ομήρους που απελευθέρωσε ο Σεΐφ αλ-Ντιν Μουσταφά, μετά από την εξάωρη αεροπειρατεία. Ο Βρετανός, δίχως ίχνος ανησυχίας στο πρόσωπό του, πόζαρε δίπλα στον Αιγύπτιο ο οποίος φορούσε την υποτιθέμενη ζώνη με εκρηκτικά.

Φίλοι και συγγενείς του Ινες δήλωσαν ότι ήταν απόλυτα αναμενόμενη η συμπεριφορά του νεαρού, που αστειεύεται διαρκώς. Φίλοι του από το πανεπιστήμιο του Γιορκ, από το οποίο αποφοίτησε το 2011, δήλωσαν στην Telegraph ότι δεν σοκαρίστηκαν βλέποντας τη φωτογραφία.


 

«Δεν αποτελεί έκπληξη», είπε φίλος του. «Ο Μπεν είναι ένας ''τρελός'' άνδρας. Ηταν ένας τύπος που του άρεσαν τα πειράγματα και δεν σεβόταν ιδιαίτερα την εξουσία», πρόσθεσε.

Η φωτογραφία αυτή είναι μία ακόμη από τις πολλές περίεργες πτυχές αυτής της αεροπειρατείας, που ξεκίνησε προκαλώντας τρόμο, αλλά εξελίχθηκε σε φάρσα.

Ο 59χρονος Αιγύπτιος προκάλεσε συναγερμό όταν είπε στο πλήρωμα της πτήσης 181 της EgyptAir ότι είχε βόμβα και υποχρέωσε τους πιλότους να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ομως, κατά την εξάωρη διάρκεια αυτής της ιστορίας, ζήτησε να δει την Κύπρια πρώην σύζυγό του, ενώ έβγαλε φωτογραφίες και με τον Βρετανό, πριν τελικά παραδοθεί στην αστυνομία.

Οπως το έθεσε ένας έξαλλος Αιγύπτιος αξιωματούχος «Δεν είναι τρομοκράτης, είναι βλάκας». Βέβαια, κάποιοι επιβάτες δεν ήταν τόσο χαλαροί. «Ηταν τρομακτικό να είσαι αντιμέτωπος με τον θάνατο για 1,5 ώρα», είπε ο Φαράχ ελ Ντιμπανί, ένας από τους επιβάτες που απελευθερώθηκαν.

 Πηγή:  iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα