Ελλάδα | 29.03.2016

«Δεν είχε υπογραφεί σύμβαση έως 6 Ιουλίου»

«Επί υπουργίας μου ο κ. Κιμ Γκλεν δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές (πέραν των εξόδων του για μετακίνηση και διαμονή)» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, που προσέλαβε τον κ. Γκλέν ως βασικό σύμβουλό του στου υπουργείο Οικονομικών.

«Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω» προσθέτει, παρεμβαίνοντας στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για το θέμα των συμβούλων και τον αμοιβών τους, με τελευταίο επεισόδιο την κόντρα μεταξύ Ν.Κακλαμάνη και Ευ.Τσακαλώτου.

Η ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη

«Από την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών, επέλεξα τον κ. Glenn Kim ως βασικό σύμβουλό μου επί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, επιλογή που, κατά την προσωπική μου τουλάχιστον άποψη, απεδείχθη εξαιρετική. Μετά την παραίτησή μου, την 6η Ιουλίου 2015, ο Πρωθυπουργός και ο νέος Υπουργός Οικονομικών έκριναν ότι οι υπηρεσίες του κ. Kim ήταν αρκετά σημαντικές, ώστε να του ζητήσουν να συνεχίσει να τις προσφέρει.

» Σε ό,τι με αφορά, και συγκεκριμένα στα ερωτήματα που μου τέθηκαν για τον κ. Kim από τον κ. Ν. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών, απάντησα διεξοδικά, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά μέσα στο Κοινοβούλιο. 

» Σχετικά με τη σύμβαση και τις αμοιβές του κ. Kim, επί υπουργίας μου ο κ. Kim δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές.

» Πιο αναλυτικά, όταν ο κ. Kim αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να βοηθήσει με τη διαπραγμάτευση, του ζήτησα να εργαστεί αμμισθί τους πρώτους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης, έως ότου οι υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν τη βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ο κ. Kim συμφώνησε και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας.

» Μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο κ. Kim δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε (δαπάνες που έχουν καταγραφτεί λεπτομερώς στη «Διαύγεια» και έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο).

» Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω. Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας».

Πηγή: in.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα