Αθλητισμός | 09.02.2016

Για τον στόχο της ανόδου στην Α2 κατηγορία, της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλείου μίλησε στον ΚΡΗΤΗ ΣΠΟΡ FM 87,6 ο Βασίλης Ράλλης.

Ο ταλαντούχος προπονητής αρχικά μίλησε για τη διάρκεια της ομάδας του και την παρουσία της στην κορυφή:

«Μετά τον πρώτο γύρο είχαμε πει για τους στόχους που πρέπει να βάλουμε. Προσπαθούμε να μην πετάμε στα σύννεφα και να βλέπουμε τον αγώνα έναν έναν. Ο στόχος της τετράδας είναι ο βασικός, αλλά στην πορεία θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε.

Στόχος μας ήταν να κάνουμε 12-13 νίκες και να σωθούμε άνετα, αλλά δεν περιμέναμε να έχουμε τόσο καλή χημεία σαν ομάδα με τους έμπειρους αλλά και τους νέους παίκτες. Ήταν δύσκολο να δέσουν όλοι τόσο γρήγορα, κάτι που έγινε».

Για το στόχο της ανόδου, είπε:

«Ένας ανεβαίνει και ο δεύτερος δίνει μπαράζ, αλλά κάθε χρόνο ανεβαίνουν περισσότεροι. Το δύσκολο είναι να τερματίζεις πρώτος και να έχει απευθείας την άνοδο. Εμείς θέλουμε αρχικά να μπούμε στα μπαράζ, για την άνοδο κριτήριο δεν θα είναι τα ντέρμπι. Παρόλα αυτά τα 3 από τα 4 τα έχουμε στην έδρα μας και αν τα κερδίσουμε πιστεύω θα είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις».

Σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια που χρειάζεται τόνισε:

«Είναι ένα πρωτάθλημα που οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Τα δύο επόμενα ματς που έχουμε είναι κομβικά και τέτοια είναι που θα καθορίσουν την πορεία. Το ότι είναι με ομάδες πιο κάτω από εμάς τα κάνει πιο δύσκολα καθώς μπορεί να μην καταφέρεις να μπεις δυνατά. Αυτά τα παιχνίδια θα πω και πάλι είναι που δίνουν το πλεονέκτημα».

Σημαντικός στόχος όπως ανέφερε ο Βασίλης Ράλλης είναι και το να διακριθούν μέσα από την ομάδα φέτος και νέοι παίκτες:

«Είναι βέβαιο ότι οι νεαροί παίκτες που έχουμε δεν μπορούν να έχουν σταθερή πορεία και απόδοση, έχουν όμως τις ευκαιρίες τους και θα πρέπει να σφυρηλατήσουν το χαρακτήρα τους. Η ομάδα βγάζει ένα χαρακτήρα νικητή και θα πρέπει να κερδίσουν από αυτό. Πάμε αρκετά καλά από αυτά, κάτι που μας κάνει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν είναι εύκολο να κυνηγάς στόχους και να βγάζεις 6-7 παίκτες. Προσπαθούμε όμως να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Έχουμε κοντά μας έναν ακόμα, τον Κίτσιο που είναι κοντά στις Εθνικές ομάδες, ένα έξτρα παιδί που δεν περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς.

Αν καταφέρουμε να διακρίνουμε κάποια νέα παιδιά και πετύχουμε και το στόχο που έχουμε θα είναι ότι το καλύτερο, κάτι που θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα