Αθλητισμός | 28.03.2014

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης από το Στ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στην εκδίκαση της υπόθεσης παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού κατηγορήθηκαν ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τον περσινό Μάιο μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Μετά από μία διαδικασία η οποία κράτησε αρκετή ώρα και περιελάμβανε την εξέταση 9 μαρτύρων, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε αθωωτική απόφαση και για τους δύο κατηγορουμένους και η δικαστής έκρινε αμφοτέρους αθώους λόγω αμφιβολιών.

Οι δηλώσεις Καϋμενάκη

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε αρχικά ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος, ότι στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών έγινε ένας εθιμοτυπικός χαιρετισμός, ότι δεν υπήρξε καμία φράση προς τους διαιτητές με σκοπό να τους επηρεάσει και η φράση που ειπώθηκε ήταν "παίξτε 50-50, σφυρίξτε ό,τι βλέπετε και μη φοβάστε τίποτα".

Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: "Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος".

"Ο διαιτητής δεν μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικό"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα και κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων, είπε: "Ο κ. Μαρινάκης, επειδή δεν πήγε στους διαιτητές στην έναρξη του αγώνα ως είθισται, πήγε στο ημίχρονο. Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα'".

"Γιατί να μην φοβούνται τίποτα; Τους απειλούσε κανείς με κανένα πιστόλι ή κανένα μαχαίρι; Δεν σφύριζε ό,τι έβλεπε ο διαιτητής; Γιατί το είπε αυτό ο κ. Μαρινάκης;", ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

"Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν προκάλεσε κανέναν φόβο στους διαιτητές η παρουσία του κ. Μαρινάκη. Πρόκειται άλλωστε για διεθνείς διαιτητές που έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 60.000 κόσμο. Ο διαιτητής του αγώνα τιμωρήθηκε για 4-5 μήνες. Δεν θεωρώ ότι ένας διαιτητής μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικός κυπέλλου. Ο τελικός είναι μία γιορτή. Το χέρι που δεν έδωσαν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Σε έναν τελικό, ο διαιτητής θα παίξει 50-50, θέλει δεν θέλει. Ό,τι λάθος κάνει, είναι ανθρώπινο".

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, τον ρώτησε για συγκεκριμένα διαιτητικά λάθη, όπως την μπουνιά του Ινσαουράλδε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και το γκολ οφσάιντ με το οποίο νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης τον Ολυμπιακό. Ο κ. Μπουτζιώλης επιβεβαίωσε ότι έγιναν αυτά τα λάθη, λέγοντας ότι και αυτά τα θεωρεί ανθρώπινα λάθη.

Η πλευρά Μαρινάκη - Θεοδωρίδης, που εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Γεωργόπουλο και Δημακόπουλο, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της ΕΠΟ ότι ο Θανάσης Μπουτζιώλης είχε οριστεί υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα, προσκόμισε διαπίστευση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οποία είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, ενώ κατέθεσαν πλήθος δημοσιευμάτων από περιστατικά όπου παράγοντες διαμαρτύρονταν έντονα έως και υβριστικά προς τους διαιτητές πχ. Ζαβραδινός και Κωνσταντίνου που επισκέπτηκαν τον Μάνταλο στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, διαμαρτυρίες του Χρήστου Πανόπουλου, του Κώστα Πηλαδάκη, του Ζήση Βρύζα, φράσεις που ειπώθηκαν στο Άρης - ΟΦΗ και ενός αγώνα του ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport24.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα