Κόσμος | 01.02.2014

Οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν "ύποπτες" επιστολές δύο ημέρες πριν από τον σημαντικότερο αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Η "ύποπτη" λευκή σκόνη που στάλθηκε σε τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία κοντά στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή το Σούπερ Μπόουλ στην Αμερική προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών αλλά, όπως αποδείχθηκε από τις πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις, ήταν τελικώς... αθώα.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ουσία που προκάλεσε τον πανικό έχει ως βάση της το κορνφλάουερ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κάρλσταντ του Νιου Τζέρσι, ο Τζον Κλίρι. "Μάλλον επρόκειτο για φάρσα", πρόσθεσε.

Οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν "ύποπτες" επιστολές δύο ημέρες πριν από τον σημαντικότερο αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Το Σούπερ Μπόουλ αναμένεται να καθηλώσει τους Αμερικανούς στις τηλεοράσεις τους αλλά και να συγκεντρώσει 80.000 θεατές στο στάδιο Μετ Λάιφ στο Ιστ Ράδερφορντ, μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά του Μανχάταν. Για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί στην περιοχή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής μονάδας του FBI και ειδικοί στο χειρισμό επικίνδυνων υλικών μετέβησαν αμέσως στα ξενοδοχεία όπου εντοπίστηκαν οι φάκελοι με την ύποπτη σκόνη. Μία εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είπε ότι διενεργείται έρευνα αλλά "δεν υπάρχουν τραυματισμοί".

Άλλος ένας παρόμοιος φάκελος στάλθηκε και στο γραφείο του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι αλλά όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, διαπιστώθηκε ότι "δεν περιείχε κάποια τοξική ουσία".

 

Πηγή: newsit.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα