Κρήτη | 09.03.2014

Απολογήθηκαν ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" και άλλοι τρεις του λεγόμενου "σκληρού πυρήνα" της εγκληματικής οργάνωσης των εκβιαστών και των τοκογλύφων.

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες ενώπιον των ανακριτικών αρχών, των 4 πρώτων που φέρονται να μετέχουν στον λεγόμενο "σκληρό πυρήνα"  της εγκληματικής οργάνωσης των εκβιαστών και των τοκογλύφων.

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης -παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες τον ήθελαν να απολογείται το πρωί της Δευτέρας-, η σύζυγός του, ο εργαζόμενος στη μεταφορική εταιρία του ζεύγους και ο υπάλληλος της ΔΕΗ με τις πολιτικές προσβάσεις και σχέσεις.

Οι απολογίες ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα , ενώ η απόφαση εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκισή τους ή όχι ανακοινώθηκε μετά τις 10.00 το βράδυ.
Με βάση αυτή την απόφαση, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης και ο υπάλληλος της ΔΕΗ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ η σύζυγος του πρώτου και ο εργαζόμενος στην μεταφορική εταιρεία αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι για τους δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους (και με σημαντική χρηματική εγγύηση) οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης έκριναν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύτπει άμεση εμπλοκή τους στην υπόθεση. Παράλληλα, για τη γυναίκα φαίνεται να "μέτρησε" και το γεγονός ότι είναι μητέρα 4 ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων το μικρότερο μόλις 2,5 ετών.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα