Αθλητισμός | 31.12.2013

Κανονικά διεξήχθη παραμονή Πρωτοχρονιάς η ΓΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, παρά τις φήμες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες για αναβολή της.

Η τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα (31/12) σε μία ωραία αίθουσα στο ξενοδοχείο «Atlantis» και ολοκληρώθηκε σε χρόνο dt (διήρκησε περίπου μισή ώρα).

Οι διαφορές σε σχέση με προηγούμενες ΓΣ της κρητικής ομάδας ήταν το ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα που υπήρχε από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας (έλειψαν οι μεγάλες εντάσεις, θύελλες και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος), η πολύ σύντομη διάρκειά της (παλαιότερες Γενικές Συνελεύσεις ήταν μαραθώνιες και πολύωρες), αλλά και η απουσία του κόσμου.

Ελάχιστοι μέτοχοι, φίλαθλοι αλλά και παλιοί παράγοντες (πλην του Δημήτρη Παπαματθαιάκη που ήταν και πάλι εκεί) έδωσαν το «παρών» εξαιτίας της ημέρας, αλλά και της ομαλής διοικητικής κατάστασης στην οποία βαδίζει ο ηρακλειώτικος σύλλογος.

Ωστόσο, υπήρχε απαρτία λόγω της παρουσίας του Ερασιτέχνη και η ΓΣ ξεκίνησε κανονικά.

Από τη διοίκηση ΠΑΕ πέραν του προέδρου Μάνθου Πουλινάκη, παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι Ανδρέας Μανουσάκης, Νίκος Τσαμπουράκης, τα μέλη Γιώργος Βλαχάκης και Γιάννης Φασομυτάκης, ο Παναγιώτης Σπυριδάκης ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη και ο υπεύθυνος λογιστηρίου της ΠΑΕ Μανόλης Βασιλάκης.

Εγκρίθηκαν οικονομικός απολογισμός, νέα μέλη, ΑΜΚ

Στη διαδικασία (σημαντικό μέρος της αφιερώθηκε στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη έπειτα από σχετική νύξη του προέδρου του Συλλόγου Μετόχων Νίκου Διαλυνά), εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός για την περίοδο 1/7/2012 - 30/6/2013.

Η Γενική Συνέλεση ενέκρινε επίσης την είσοδο των Γιώργου Στεφανουδάκη - Γιάννη Φασομυτάκη ως νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και την ύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1.980.000 ευρώ που αποφάσισε το ΔΣ.

Κουπόνια - μετοχές, σήμα και κάρτα φιλάθλου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων Νίκος Διαλυνά έθεσε τρία θέματα στη Γενική Συνέλευση.

Αυτά ήταν πρώτον τα κουπόνια που έχουν πάρει οι φίλαθλοι του ΟΦΗ και δεν τους έχουν αποδοθεί σε μετοχές, μετοχές αξίας 252.000 ευρώ, δεύτερον η αξιοποίηση του εμπορικού σήματος της ομάδας από κοινού με την ΠΑΕ και τρίτον η δημιουργία κάρτας φιλάθλων προκειμένου από αυτή να έχει κάποια έσοδα και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ.

Όπως τονίστηκε, τα παραπάνω ζητήματα θα εξεταστούν από τους νομικούς στο επόμενο διάστημα και θα γίνει εκ νέου συζήτηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων Νίκος Διαλυνάς μίλησε με κολακευτικά λόγια για την οικονομική πολιτική της διοίκησης, επαναλαμβάνοντας ότι «κράτησε το χρέος σε ανεκτά επίπεδα».

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για ακόμη περισσότερη στήριξη στη νυν διοίκηση και προσωπικά στον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη ο οποίος όπως ανέφερε «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του».

Οι 100.000 ευρώ που δόθηκαν για το γήπεδο

Διαφωνίες προέκυψαν σχετικά με τις 100.000 ευρώ που πλήρωσε η ΠΑΕ για τις αρκετές παρεμβάσεις που χρειάστηκαν στο «Γεντί Κουλέ» μετά την πτώση του πυλώνα και κατά πόσο αυτό το ποσό πρέπει να λογίζεται ως μέρος κάλυψης της οφειλής της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ για τη διαδικασία, αναφέρει αναλυτικά: «Σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Στην διαδικασία της συνέλευσης εγκρίθηκε ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις του Δ.Σ και των ελεγκτών, για την χρήση 01/07/2012 – 30/06/2013, αποφασίστηκε η απαλλαγή του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την προαναφερόμενη διαχειριστική περίοδο.

Επίσης συζητήθηκε η εφαρμογή του άρθρου 48 του Νόμου 2190/20 και διάφορα άλλα θέματα που έχουν σχέση με την εταιρεία».

Πηγή: cretesports.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα