Υγεία | 04.02.2016

Το πρόσωπο των περισσότερων μοντέλων, ακόμα και όταν είναι χωρίς μακιγιάζ, μοιάζει σαν να έχει επεξεργαστεί με φώτοσοπ. Το δέρμα τους είναι τόσο καθαρό, κάνοντας τις γυναίκες να ζηλεύουν και να αναζητούν τον τρόπο να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Το μυστικό των μοντέλων, σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν είναι ακριβές κρέμες και σέρουμ, αλλά θέμα... συνηθειών!

Χρησιμοποιούν τόνερ αντί να πλένουν το πρόσωπό τους το πρωί

Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, τότε θα έχετε παρατηρήσει πως όσο και να προσπαθείτε να περιορίσετε τις «εξάρσεις» σμήγματος, αυτό δεν απομακρύνεται. Το να πλένετε το πρόσωπό σας συνέχεια, έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των φυσικών ελαίων, τα οποία ισορροπούν την επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας.

«Χρησιμοποιήστε τόνερ το πρωί, αντί να πλένετε το πρόσωπό σας. Ετσι, θα καθαρίσετε απαλά την επιδερμίδα σας, ισορροπώντας, παράλληλα, και το pH», τονίζει η Ιλντι Πεκάρ, αισθητικός της Μιράντα Κερ και της Ιρίνα Σάικ.

Περιορίζουν τη ζάχαρη και προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος τους

Πέραν του ότι είναι εξαιρετικό για την υγείας σας, η μείωση της ζάχαρης ωφελεί και το δέρμα σας. Η ζάχαρη επιταχύνει τη γήρανση, επιταχύνει την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Το σάκχαρο στο αίμα σχηματίζει μόρια, που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος.

Το ίδιο ισχύει και για τα σκαμπανεβάσματα στο βάρος, τα οποία καταστρέφουν το δέρμα σας. Με τις αλλαγές χάνεται η σφριγηλότητα, με τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Δεν βάζουν συνέχεια αντηλιακό

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, μιας και όλοι μιλούν για την αναγκαιότητά του, ωστόσο, η Πεκάρ διευκρινίζει πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. «Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως με αυτό τον τρόπο φράζουν το δέρμα τους, καθώς υπάρχουν στιγμές που δεν χρειάζεται να το φορούν», αναφέρει.

Η μη χρήση του θα αποτρέψει τις εξάρσεις λιπαρότητας αλλά και θα προσφέρει την πολύτιμη βιταμίνη D.

Ενυδατώνονται, ενυδατώνονται, ενυδατώνονται

Το έχετε ακούσει αμέτρητες φορές αλλά είναι το κλειδί για ένα υγιές δέρμα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Δέρμα ενυδατωμένο, πάντα λαμπερό, καθαρό και φρέσκο. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα