Κρήτη | 02.05.2013

Ελεύθερος αφέθηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος! - Αποφυλακίστηκε χωρίς καν χρηματική εγγύηση

Σαν ...χάρτινος πύργος φέρεται να καταρρέει το κατηγορητήριο για τον 38χρονο από τις Ατσιπάδες που, κατά την Αστυνομία, ήταν ο «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης τον περασμένο Φεβρουάριο (διαβάστε εδώ) και τη Μ. Πέμπτη, αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή. Στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» δεν επιβλήθηκε καν ο όρος καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Τις ημέρες αυτές, στα χέρια του ανακριτή έφθασαν τα αποτελέσματα του τηλεφωνικού απορρήτου και προκύπτει ότι ο 38χρονος δεν είχε καθόλου συνομιλίες με τους συγκατηγορούμενους του, κάτι που είχε ισχυριστεί και ο ίδιος στην απολογία του.

Η αποφυλάκιση του 38χρονου, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εντείνει τα ερωτηματικά που είχαν τεθεί από την αρχή από ορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης για τον τρόπο που συντάχθηκε η δικογραφία της υπόθεσης, ειδικά ως προς την εμπλοκή κάποιων κατηγορουμένων.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη, να βαρύνονται με κακουργηματικές διώξεις και να οδηγούνται στην φυλακή χωρίς αδιάσειστα στοιχεία, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εκφράζουν μάλιστα την πεποίθηση ότι ο «πληροφοριοδότης» ήταν εύρημα της Αστυνομίας για να συνταχθεί η δικογραφία ως προς την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οκτώ Κρητικοί. Οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και στη φυλακή είχαν οδηγηθεί ο 38χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» και ένας 43χρονος στο πατρικό σπίτι του οποίου βρέθηκαν 218 κιλά χασίς.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα