Κρήτη | 30.04.2013

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Απεργιακό κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση

Η επέτειος της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886 μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και οι λαοί είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Το οχτάωρο, οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, τα κοινωνικά δικαιώματα της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης δεν μας τα χάριζαν. Τα κερδίσαμε με αιματηρούς, συλλογικούς αγώνες.

Σήμερα, οι μνημονιακές πολιτικές με πρόσχημα το χρέος έχουν διαλύσει τα δικαίωματα και τις κατακτήσεις μας. Σήμερα, το οχτάωρο, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η δωρεάν εκπαίδευση και υγεία για όλους δεν μας ανήκουν. Δεν είναι πράγματα που πρέπει να προστατέψουμε, αλλά που πρέπει να κατακτήσουμε εκ νέου!

Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν έμπνευση και δύναμη για να θέσουμε ξανά –εμείς οι ίδιοι– τα αιτήματα μας για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία πάνω σε καινούριες βάσεις. Η φετινή Πρωτομαγιά δίνει το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που δίνει ο λαός μας εδώ και τρία χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους δεν θα έρθουν παρά μόνο με τη δική μας συλλογική δράση, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες μας.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα