Υγεία | 28.11.2012

Διαμαρτύρονται για περικοπές των δώρων από τις συντάξεις τους

Σε αποχή από την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου προχωρούν σήμερα περίπου 500 νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των δώρων από τις συντάξεις τους.

Από την αιμοκάθαρση απέχουν και οι νεφροπαθείς άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας όπως η Κατερίνη, η Έδεσσα, η Βέροια ,το Κιλκίς , οι Σέρρες, η Δράμα και η Κομοτηνή.

«Από τις 12 και για δύο ώρες οι νεφροπαθείς δεν θα συνδεθούν με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή με την ίδια τη ζωή τους» ,ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης , Χρήστος Καραγκιόζης.

Παράλληλα επισήμανε ότι, λόγω των ελλείψεων υλικών στα νοσοκομεία, οι νεφροπαθείς ζουν με το μόνιμο άγχος μήπως την ημέρα της αιμοκάθαρσης δεν υπάρχουν φίλτρα αιμοκάθαρσης στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

«Σήμερα το δημόσιο νοσοκομείο είναι ένα άδειο κέλυφος που το συγκρατούν οι εργαζόμενοι. Ο νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ζει με το άγχος της έλλειψης υλικών» είπε ο κ. Καραγκιόζης, αναφέροντας παράλληλα ότι οι απεργίες των γιατρών δεν επηρεάζουν τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, η οποία γίνεται κανονικά για να μη τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα