Ελλάδα | 08.04.2013

Οι δύο δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης και εμφανίζονταν στα θύματά τους ως δήθεν υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγράμματος κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

Καλοστημένη απάτη είχαν στήσει δύο άτομα, ηλικίας 40 και 52 ετών, οι οποίοι εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, εισπράττοντας μεγάλα ποσά.

Οι δύο δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης και εμφανίζονταν στα θύματά τους ως δήθεν υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγράμματος κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις του ελληνικού Δημοσίου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ - ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη δράση τους είχαν αποσπάσει συνολικά 311.037,62 ευρώ, ενώ έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση πλήθους πολιτών και εκτιμάται πως ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Η απάτη αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία «θύματος» και οι δράστες πιάστηκαν στη φάκα τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένο ποσό.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι «απατεώνες» προσέγγιζαν τα ανυποψίαστα θύματα και υπόσχονταν επιδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Προκειμένου να λάβουν την επιδότηση, ζητούσαν 12.807 ευρώ.

Πηγή: Εθνος

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα