Πολίτες | 21.06.2013

Αλήθειες και ψέμματα με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ

Αγαπητό cretalive

Δανείζομαι τη φράση του κ. Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Καλαντζή: «Κωλόσπιτο», (διαβάστε εδώ) αναφερόμενος στην ΕΡΤ αλλά μετά το πήρε πίσω, σαν μικρό παιδί θεωρώντας όλους εμάς αφελείς! Ποιά είναι η αλήθεια επιτέλους; Γιατί κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας καθημερινά; Φαινομενικές αλήθειες, χιλιάδες ψέματα που τώρα πια, φαίνονται και πιστεύονται από τους ίδιους του ψεύτες ως αλήθειες!

Σε ποιούς απευθύνονται όλα τούτα; Ο τελικός αποδέκτης είναι όπως πάντα, ο χιλιοπροδωμένος Ελληνικός Λαός. Ας πούμε τα πράγματα με τ’όνομά τους: Στα διάφορα πηγαδάκια ακούγονται «εμπιστευτικά» τάχα, ότι για τους 800 συμβούλους διορισμένους από τις κυβερνήσεις πρώην, νυν και αεί… έχοντες ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο Δημοτικού και μισθό… του Προέδρου των ΗΠΑ! (η υπερβολή δείχνει την απόσταση από τη θεωρία στην πράξη) και για να κουκουλώσουνε τις ανεπάρκειες τους και τα σοβαρότατα λάθη εις βάρος του ελληνικού λαού, ρίχνουν το μαύρο στις οθόνες και στη ψυχή μας αυθαίρετα, καταχρηστικά!! Ξέχασα, δεν είναι μαύρο σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις, είναι πολύχρωμες μπάρες, χα, χα, χα! Όπως τα κάγκελα της φυλακής, όπως οι διακοπές στη Μακρόνησο κι όπως ο συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης!!!!

Λένε ακόμα στα περιβόητα πηγαδάκια που ολοένα και πληθαίνουν… ότι δεν είναι αξιολύπητοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ γιατί πληρώνονται χιλιάδες ευρώ! Μήπως οι 800 σύμβουλοι, ισοδυναμούν με τους υπόλοιπους 1900 περίπου υπαλλήλους, μιας κι έδωσαν τη «Σαμαράκειο» λύση ότι δηλαδή, θα επαναπροσλάβουν 2000 με 3μηνη σύμβαση εργασίας; Μετά από όλα αυτά τα ολίγα γιατί απορεί άραγε ο Ελληνικός Λαός και βρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, απέχει από την  αντίσταση για τα τεκταινόμενα πίσω από τη πλάτη του; Γιατί άραγε δεν ρωτάνε τον Ελληνικό Λαό αν πράγματι θέλει τις μεταρρυθμίσεις, πώς τις θέλει και σε ποιούς τομείς; Αν θέλει να κυβερνάται από τους κυρίους ανάλγητους βαπτισμένους «Τεχνοκράτες», αδιάφορους για τον πόνο και τη συνεχή αιμορραγία της ελληνική κοινωνίας;;!!

Οι Μονόλογοι δίνουν και παίρνουν, είναι βλέπεις της μόδας. Μονόλογοι χωρίς ερωτήσεις από τον τύπο, δηλαδή από τον Λαό, ή μάλλον ρητορικές ερωτήσεις που οι ίδιοι οι ομιλούντες θέτουν και απαντούν αντί όλων ημών! Με άλλα λόγια, «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνά»!
« Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου σκύβω στα παθήματά σου λαέ μου…!

Και τελειωμό δεν έχουν οι αλήθειες τους, λίγο πασπαλισμένες με ατυχέστατες παρομοιώσεις έως και παιδαριώδεις, όπως η παρακάτω:
Δηλώνει ο κ. Γ. Καλατζής: «ποτέ δεν αλλάζεις ρόδα εν κινήσει , πάντα πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο»! Μόνο που η Ελλάδα κι ο Ελληνικός Λαός, κ. Καλατζή, δεν είναι ρόδα - ένα άψυχο ελαστικό! Εκτός αν τον Ελληνικό λαό τον θεωρείτε έτσι από πάντα κι εμείς απλά μάθαμε να σιωπούμε γιατί με αυτόν τον τρόπο αναπαυόμαστε ξεκούραστα, χωρίς ευθύνες με περίσσιο ωχαδερφισμό, στην μεγάλη αγκαλιά της «Ομερτά» δηλαδή,της ένοχης σιωπής, χρόνια τώρα και για πολλά ακόμη, ως φαίνεται. Οι ηγέτες μας - κατ’επίφαση δημοκράτες-και μεγάλοι μεταρρυθμιστές κι Εθνοσωτήρες, θα ασχημονούν στις ψυχές μας δίχως έλεος!!!!
Γιατί;;;; Γιατί;;;; όλα αυτά να γίνονται για μένα χωρίς εμένα;;;;

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν θέλουμε να δούμε πραγματικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για μας και για τα παιδιά μας! Ας σηκώσουμε τη γονατισμένη Πατρίδα μας με δύναμη και αποφασιστικότητα κι όχι να μένουμε υποτακτικοί και υποδουλωμένοι στη μαύρη μας μοίρα και να δεχόμαστε αγόγγυστα τον αφανισμό μας!!! Είναι στο χέρι μας, είναι στην αδούλωτη ψυχή μας που αντιστέκεται, είναι σε μας οι αποφάσεις, γιατί «τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας»!!!

Η παρουσία μας λοιπόν, είναι πια επιτακτική στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ- το τσιφλίκι το δικό μας κύριε Στουρνάρα - όχι το δικό σας γιατί είμαστε ο Λαός που σας έδωσε την εντολή να οδηγήσετε  τη Χώρα στην ανάπτυξη, δεν είμαστε η χαλασμένη ρόδα του κυρίου αντιπροέδρου της Βουλής!!!!

Εύα Καπελλάκη - Κοντού
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα