Κρήτη | 31.10.2015

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου δημοσιοποιούν τα αιτήματά τους

Τα αιτήματά τους δημοσιοποιούν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου Χανίων, που διεκδικούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με χρονικό ορίζοντα τη 2α Νοεμβρίου, οπότε θα ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους μαθητές των Χανίων αλλά και όλης της χώρας. Παράλληλα καλούν τα 5μελή και τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Τα αιτήματα των μαθητών

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας.

Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
Δωρεάν ένα γεύμα τη μέρα για όλους τους μαθητές
Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό λύκειο»
Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας
Συγκεκριμένα για το σχολείο μας:
Άμεσα να αρχίσει σχέδιο κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ τον 21ο αιώνα.
Να γίνει χημικός έλεγχος του νερού στο σχολείο, γιατί μυρίζει και αν δεν είναι πόσιμο, να εξασφαλιστεί υγιεινό-ελεγμένο νερό
Πρόσληψη καθαρίστριας, γιατί έχουμε μια καθαρίστρια για 3 σχολεία. Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο 
Να μην πληρώνει κανένα παιδί στα ΚΤΕΛ για να έρχεται και να φεύγει από το σχολείο. Να εξασφαλιστούν λεωφορεία ώστε να μην υπάρχει μαθητής όρθιος στα ΚΤΕΛ. 
Κανείς να μην πληρώσει για το βιβλίο των Αγγλικών ούτε για φωτοτυπίες
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους

"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας και το μέλλον μας. Θα μας βρουν απέναντί τους. Στις 2 Νοεμβρίου ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους μαθητές στα Χανιά, με τους μαθητές από όλη την Ελλάδα. Καλούμε σε συντονισμό τα 5μελή και 15μελή του Νομού μας, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις"
- αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μαθητές από το τμήμα Α3 και η συνέλευση του τμήματος Α2 του ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα