Κόσμος | 03.12.2014

Παρόμοιες απαγορεύσεις είχαν επιβληθεί και κατά το παρελθόν

Το όνομά τους θα χρειαστεί να αλλάξουν αρκετοί κάτοικοι της Βόρειας Κορέας, καθώς το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ φέρεται να έδωσε εντολή να μην χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο πολίτη το ονοματεπώνυμο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παρόμοιες απαγορεύσεις είχαν επιβληθεί και κατά το παρελθόν, σχετικά με τη χρήση των ονομάτων των δύο πρώην ηγετών, Κιμ Γιονγκ Ιλ και Κιμ Ιλ Σουνγκ, σε μία προσπάθεια να διευκολύνεται η λατρεία προς το πρόσωπο του εκάστοτε αρχηγού του κράτους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Νότιας Κορέας, που επικαλείται πηγές από την Πιονγκγιάνγκ, πλέον κανένα νεογέννητο δεν επιτρέπεται να πάρει το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ όσοι μοιράζονται ήδη το συγκεκριμένο όνομα καλούνται όχι μόνο να πάψουν να το χρησιμοποιούν, αλλά και να τροποποιήσουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι θα κληθούν να αλλάξουν το όνομά τους, ωστόσο το επώνυμο Κιμ είναι συνηθισμένο στη Βόρεια Κορέα, ενώ και το όνομα Γιονγκ Ουν παρατηρείται αρκετά συχνά.

Πηγή: Reuters/ naftemporiki.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα