Αθλητισμός | 27.07.2015

Ο κ. Σηφάκης έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή Μουράτ Σεροπιάν και του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Βλαστού και υπογράμμισε ότι στοχος είναι ο ΟΦΗ να ανέβει τα σκαλοπάτια και να ξαναφτάσει στην Α' Εθνική με δύναμη και καθαρά αθλητικά πρότυπα

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μπει εμπόδιο στην πορεία του ΟΦΗ προς την Σούπερ Λίγκ» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας επιχειρηματιών του ΟΦΗ, Αντύπας Σηφάκης, στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της πρώτης συγκέντρωσης του ΟΦΗ. 

Ο κ. Σηφάκης έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή Μουράτ Σεροπιάν και του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Βλαστού και υπογράμμισε ότι στοχος είναι ο ΟΦΗ να ανέβει τα σκαλοπάτια και να ξαναφτάσει στην Α' Εθνική με δύναμη και καθαρά αθλητικά πρότυπα. Ο κ. Σηφάκης τόνισε ακόμη πως ήδη είναι σε συνενόηση με τον κ. Σεροπιάν για μια μελέτη αναφορικά με τη λειτουργία των ακαδημιών του ΟΦΗ και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ακαδημίας με 500-600 παιδιά.

O επικεφαλής της ομάδας επιχειρηματιών του ΟΦΗ Αντύπας Σηφάκης, στην πρώτη συγκέντρωση του ΟΦΗ, ανέφερε πως "στόχος είναι να αναδείξουμε το νέο που ανέτειλε για την ομάδα του ΟΦΗ. Ολοι γνωρίζετε κάτω απο ποιές συνθήκες, κάποιοι επιχειρηματίες συμφώνησαν να πάρουν στα χέρια τους τον ΟΦΗ, που κινδύνευε με αφανισμό. Μόνο με την αγάπη μας για το σωματείο, ψαχτήκαμε, βρήκαμε ανθρώπους με ομιλίτικα αισθήματα και ξεκινήσαμε. Η αρχή ήταν να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο προπονητήριο, όπου έγινε ένα μικρό θαύμα.

Ξέρετε πως ήταν. Θα συνεχιστούν οι εργασίες και στο Γεντί Κουλέ, καθώς χρεάζεται να γίνουν παρεμβάσεις, μια και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Στο πρόσωπο του κ. Μουράτ Σεροπιάν αναζητήσαμε τον προπονητή που αρμόζει στον ΟΦΗ.

Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με περγαμηνές και διάθεση για δουλειά. Δίπλα στον κ. Σεροπιάν τοποθετήσαμε τον κ. Βλαστό. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Τον εκτιμούν όλοι.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διάθεση μας είναι ο ΟΦΗ να ανέβει τα σκαλοπάτια και να ξαναφτάσει στην Α' Εθνική με δύναμη και καθαρά αθλητικά πρότυπα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μπεί εμπόδιο σε αυτό. Ο κόσμος του ΟΦΗ δεν έχει ελαττώσει την αγάπη του και το πάθος του για την ομάδα. Ο κόσμος είναι για μας ένα μεγάλο όπλο, για να συνεχίσουμε".

Για τα θέματα της εκκαθάρισης και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ για την υπογραφή των συμφωνητικών, ο κ. Αντύπας Σφάκης τόνισε πως "οι ημερομηνίες συνέχεια αναβαλλονται. Θα έχουμε πλέον δυο επιπλέον δικηγόρους για να τρέξουμε τα θέματα αυτά.

Το συμφωνητικό με τον Ερασιτέχνη, θα είναι συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό".

Για το θέμα των ακαδημιών και ποιές είναι οι σκέψεις της νέας διοίκησης του ΟΦΗ, πάνω σε αυτό, ο κ. Σηφάκης υπογράμμισε ότι "ακαδημία που δεν θα είναι ακαδημια του ΟΦΗ, δεν υπάρχει για εμάς. Ακόμα και στην συζήτηση που κάναμε με το Λίντο, είπαμε ότι αν τεθεί θέμα συνεργασίας, δεν υπάρχει Λίντο, αλλά μόνο ΟΦΗ. Αυτός ο όρος είναι απαράβατος. Δεν υπάρχει όμως καμία συμφωνία.

Ο προπονητής μας ο κ. Σερπιάν ανέλαβε να δεί τις δυνατότητες που υπάρχουν φέτος για να κάνει ο ΟΦΗ ακαδημίες. Αν είναι εφικτό θα το κάνουμε εμείς. Αν όχι θα μιλήσουμε με το Λίντο, για μια συμφωνια ενός έτους και βλέπουμε.

Αν κάνουμε ακαδημίες θέλω να γίνει κάτι καλό. Δεν θέλω αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα κάνουμε ακαδημίες για να ρεζιλευτούμε. Θέλουμε να φτιάξουμε μια σωστη ακαδηία του ΟΦΗ με 500-600 παιδιά".

Για το αν η ομάδα επιχειρηματιών του ΟΦΗ έχει συνοχή, ο Αντύπας Σηφάκης ανέφερε ότι "σε κάθε συμβούλιο που γίνεται διαπιστώνουμε ότι έχουμε γίνει όλο και πιο ομιλίτες. Πιο φανατικοί. Αυτό έχω να πώ" κατέληξε.

 

Σεροπιάν: «Ενα αριστεροπόδαρο ακόμη και ένα επιθετικό»

Στην απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου ακραίου παίκτη και ενός επιθετικού εστιάζει ο ΟΦΗ, όπως τόνισε ο Μουράτ Σεροπιάν στη συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγο πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης του ΟΦΗ. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας τόνισε ότι στόχος του είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει σήμα κατατεθέν τη δουλειά.

Οπως ανέφερε ο κ. Σεροπιάν: «Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Παρά το δύσκολο περιβάλλον που ζούμε αυτήν την εποχή, έχουν κάνει ότι μπορούν για να ενισχυθεί η ομάδα. Να παρουσιαστεί δυνατή.

Εχουμε επιχειρήσει το χτίσιμο της ομάδας απο το μηδέν. Σε οργάνωση και νοοτροπία. Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε κάτι σωστό σε στέρεες βάσεις. Θέλουμε μια ομάδα με νέα παιδιά, έχουμε και έμπειρους παίκτες, θέλουμε και έντονο κρητικό στοιχείο μέσα σε αυτό και το έχουμε. Εχουμε μακρινό ορίζοντα σαν ομάδα και έχουμε ώς στόχο την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκ.

Το όνομα της ομάδας και οι προσδοκίες δεν μας επιτρέπουν κάτι άλλο.Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας σε αυτό. Στο Ηράκλειο, αλλά και στην Αθήνα. Εχει σημασία αυτό που λέω πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ τον κ. Πολεμαρχάκη και τον κ. Βλαστό που είναι μαζί μου. Η δουλειά στην ομάδα μας θα είναι το σήμα κατατεθέν". 

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενισχυση του ΟΦΗ, ο Σεροπιάν ανέφερε πως "ψάχνουμε ακόμη ένα ακραίο παίκτη αριστεροπόδαρο και ένα επιθετικό. Χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν βρούμε αυτούς τους παίκτες θα καταστραφούμε. Απλά, έχουμε 2-3 ατέλειες ακόμη για να κλείσουμε το ρόστερ. Εχουμε κάνει μεταγραφές ουσίας με παίκτες απο την Football league που έχουν κίνητρο".

Ακόμη, ο Σεροπιάν για τους ξένους παίκτες του ΟΦΗ τόνισε ότι "δεν μας απασχολεί ότι μπορούμε να πάρουμε άλλους τρείς ξένους. Ισως να μην πάρουμε και κανένα άλλο».

Για τις ακαδημίες και το κατά πόσο και εκείνος μπορεί να βοηθήσει σε ένα σωστό σχεδιασμό, ανέφερε πως "θα κάνουμε μια μελέτη και θα προτείνω τη δική μου θέση στην διοίκηση της ομάδας".

Για τις όποιες δυσκολίες έχει συναντήσει ανέφερε ότι "σε κάθε σοβαρή προσπάθεια γεννιούνται και δυσκολίες.Είναι ενδοοικογενειακά ζητήματα και τα αντιμετωπίζουμε".

Βλαστός: "Να δουλέψουμε με συνέπεια»

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιώργος Βλαστός, τόνισε ότι "ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Πρέπει να δουλέψουμε με συνέπεια και σκυμμένο κεφάλι για να φέρουμε αποτελέσματα".

Για το θέμα των ακαδημιών του ΟΦΗ ο Γ. Βλαστός ανέφερε πως «έπρεπε να τρέξουμε κάποια πράγματα, να φτιάξουμε το αθλητικό κέντρο, αλλά και το ρόστερ της ομάδας. Στα σχέδια μας είναι και οι ακαδημίες. Ο ΟΦΗ δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ να βρίσκει ταλέντα" ανέφερε.
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα