Κρήτη | 25.09.2013

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Μεσογείων, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες και η αστυνομία έκανε εκτεταμμένη χρήση χημικών - 62 προσαγωγές και 5 συλλήψεις - Ειρηνικό και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Ειρηνικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, κατά του φασισμού, που οργάνωσαν διάφοροι φορείς. Η πορεία πέρασε από την οδό Δαιδάλου, τη 1821, την πλατεία Κορνάρου, με "τερματισμό" την Πλατεία Ελευθερίας.

Τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια έγιναν με συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους, ωστόσο σημειώθηκαν επεισόδια στην πορεία της Αθήνας, όταν ομάδα νεαρών αντέδρασε με μολότοφ και κροτίδες μπροστά στο φραγμό της αστυνομίας με τις κλούβες στην οδό Μεσογείων, σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και κάδοι απορριμάτων στην περιοχή,παραδόθηκαν στις φλόγες. Έγινα συνολικά 62 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Προηγήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα. Εκεί πραγματοποιήθηκε και συναυλία.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο πλαστή αφίσα, που καλεί την Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα