Κόσμος | 31.03.2013

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους

Ανατροπή λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων Έλληνες ομογενείς από την Αλεξάνδρεια, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 55ο χιλιόμετρο της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο, με κατεύθυνση προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από σχετική ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, κατά την ανατροπή του λεωφορείου τραυματίστηκαν δώδεκα από τους επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο και κλιμάκια της πρεσβείας και του γενικού προξενείου του Καΐρου και μετέφεραν με όχημα της πρεσβείας τους υπόλοιπους επτά επιβάτες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το ατύχημα με τους ομογενείς

Ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα του λεωφορείου που μετέφερε Ομογενείς από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στο Κάιρο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, σήμερα το πρωί, λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων Ομογενείς από την Αλεξάνδρεια, ανετράπη στο 55ο χλμ. της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο με κατεύθυνση προς την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά την ανατροπή του λεωφορείου, τραυματίστηκαν δώδεκα από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, συνοδευόμενος από κλιμάκια της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Καΐρου, έσπευσαν άμεσα στο σημείο του ατυχήματος και μετέφεραν με όχημα της Πρεσβείας τους υπολοίπους επτά επιβαίνοντες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ανωτέρω νοσοκομείο. Ο Πρέσβης και το προσωπικό της Πρεσβείας παραμένουν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους ομογενείς μας.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και παρακολουθεί την κατάσταση.

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα