Κόσμος | 29.03.2016

Eνδεικτική του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών είναι η γενικόλογη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν ανεπίσημη συζήτηση αυτή την εβδομάδα στη διάρκεια Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσινγκτον. 

Επίσημη συνάντηση θα έχει ο τούρκος ηγέτης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, ενδεικτική του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών είναι η γενικόλογη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Αναμένω ότι στη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία κάποια στιγμή να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία ανεπίσημη συνομιλία με τον πρόεδρο Ερντογάν» είπε ο Τζος Έρνεστ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε ότι το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη δεν πρέπει να θεωρείται ως περιφρόνηση του Ομπάμα προς τον τούρκο ηγέτη, λέγοντας ότι περισσότεροι από 50 ξένοι ηγέτες θα βρίσκονται στη Σύνοδο.

Ο Ερντογάν θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι θα υπάρξει συνάντησή του με τον Ομπάμα.

Έντονη ήταν η φημολογία που καλλιεργήθηκε γύρω από τη συνάντηση με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να «βλέπουν» εσκεμμένη κίνηση περιφρόνησης του Ερντογάν από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και η Wall Street Journal ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι ο αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την πρόταση διμερούς συνάντησης δυσαρεστημένος για τις τουρκικές επιχειρήσεις κατά κούρδων ανταρτών, καθώς και για τα πλήγματα στην ελευθερία του Τύπου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα