Αθλητισμός | 25.02.2015

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα ήδη έχει εξαγγείλει», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό

Την αναστολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, ιδίως μετά τα επεισόδια της Κυριακής στο παιγνίδι ΠΑΟ-Ολυμπιακός και τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής της Super League «ζοφερό». 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είαι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να παταχθούν τα φαινόμενα βίας είναι οριστική» τόνισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα ήδη έχει εξαγγείλει». 

«Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο τον οποίο βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού» συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως στον αγώνα της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» επισήμανε ο κ. Κοντονής και ανακοίνωσε ότι «υπό αυτή την έννοια και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή». 

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τη διοίκηση της ΕΠΟ, της Super League και της Football League ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Τους τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο». 

Ο κ. Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου εφ' όσον στη σύσκεψη των εμπλεκομένων με την συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η επανάληψη των πρωταθλημάτων.

 

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα