Είδα - Άκουσα | 31.05.2013

Τρία θα είναι συνολικά τα νομοσχέδια στη Βουλή

Και ξαφνικά...πήξαμε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο! Χθες κατέθεσε το δικό της σχέδιο η ΝΔ που υποστηρίζει ότι "είναι σφάλμα να υποτιμάται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, να δίνονται επιπλέον προσχήματα στους νεοναζί αντί να απομονώνονται – σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Είναι σφάλμα να διχάζουμε τον ελληνικό λαό» και να κατατίθενται προτάσεις «που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν".

«Αυτή η συζήτηση, κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας, μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί, απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού» λένε στη ΝΔ.

Νωρίτερα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Την πρόταση υπογράφουν συνολικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. δεν υπογράφει ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν) και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννέα άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του Ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει το...δικό του σχέδιο  αντιρατσιστικού νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Κ.Ο. του κόμματος, τονίζοντας ότι «θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή γιατί δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά με τη στήριξη που θα μας δώσει ο λαός για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με προοδευτικό προσανατολισμό».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα