Ελλάδα | 27.11.2015

Έπειτα από δύο ναυάγια δουλεμπορικών σκαφών

Τουλάχιστον έξι παιδιά πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου, έπειτα από δύο ναυάγια δουλεμπορικών σκαφών που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στα τουρκικά ύδατα, ανοιχτά της Λέσβου και της Κω. Οι Τούρκοι διακινητές δεν πτοήθηκαν από τη θαλασσοταραχή που επικρατούσε από το πρωί στο Ανατολικό Αιγαίο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, και συνέχισαν να οργανώνουν δρομολόγια φουσκωτών σκαφών, στέλνοντας αθώες ψυχές στον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε στις βορειοδυτικές ακτές, όταν βυθίστηκε φουσκωτό που είχε προορισμό τη Λέσβο. Τέσσερα πτώματα παιδιών ξεβράστηκαν στις ακτές, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή διάσωσε άλλους 51 ναυαγούς, στην πλειονότητά τους Σύροι και Αφγανοί.

Νοτιότερα, ανοιχτά της Αλικαρνασού, άλλα δύο παιδιά, ηλικίας ενός και τεσσάρων ετών, βρήκαν το θάνατο όταν ανατράπηκε λέμβος που είχε προορισμό την Κω. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, άλλα 17 άτομα που επέβαιναν στο πλοιάριο διασώθηκαν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, η τουρκική ακτοφυλακή πραγματοποίησε οκτώ επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Πηγή: ethnos.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα