Κόσμος | 31.12.2012

Στην πιο φονική επίθεση, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τοπικές πηγές.

Οι βόμβες εξερράγησαν στις επαρχίες Κιρκούκ και Ντιγιάλα, βόρεια της Βαγδάτης, καθώς και σε αυτή της Βαβυλώνας, νοτιότερα, και είχαν στόχο αξιωματούχους, τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινότητα των σιιτών.

Στην πιο φονική επίθεση, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρία σπίτια στην πόλη Μουσάγεμπ, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο της αστυνομίας και ένα γιατρό. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα θύματα έγιναν στόχοι κατά τα φαινόμενα επειδή ανήκαν στη σιιτική κοινότητα. Πάντως, καμίας οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Επίσης, στην πόλη του Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας.

Στη Χίλα, τη μεγαλύτερη πόλης της επαρχίας της Βαβυλώνας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από τα γραφεία του επαρχιακού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα