Πολιτισμός | 30.09.2013

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το Huba βασίζεται σε κλασική αλπική αρχιτεκτονική, ενώ τα μικρό του μέγεθος και τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση της επίδρασης στο ορεινό περιβάλλον.

Το όνομά του είναι Huba και στην ουσία αποτελεί μία καλύβα υψηλής τεχνολογίας, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για μεγάλα υψόμετρα και μπορεί να μεταφερθεί από τον αέρα.

Πίσω από το Huba βρίσκονται οι σχεδιαστές Μίχαλ Χόλκερ και Μαλγκορζάτα Μπλάχνικα. Η εν λόγω καλύβα υψηλής τεχνολογίας (βρίσκεται ακόμα σε concept στάδιο) απευθύνεται κυρίως σε χρήστες υψηλών εισοδημάτων και είναι αυτάρκης, διαθέτοντας μία τουρμπίνα (οπτικά θυμίζει καμινάδα) η οποία συνδέεται με μπαταρία, για την παροχή θέρμανσης και φωτισμού στον ένοικο. To Huba είναι ειδικά σχεδιασμένο για υψόμετρα χιλίων μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, όπου οι άνεμοι αγγίζουν υψηλές ταχύτητες, ενώ η οροφή χρησιμοποιείται για τη συλλογή του νερού της βροχής, το οποίο και στη συνέχεια φιλτράρεται για να γίνει πόσιμο.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το Huba βασίζεται σε κλασική αλπική αρχιτεκτονική, ενώ τα μικρό του μέγεθος και τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση της επίδρασης στο ορεινό περιβάλλον. Μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, ενώ περιλαμβάνει και δύο εντοιχισμένα κρεβάτια.

 

naftemporiki

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα