Κρήτη | 29.02.2012

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να αποζημιώνονται θύματα ατυχημάτων από εταιρείες που τελούν υπό εκκαθάριση

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν αποζημιώσεις από εταιρείες που τελούν υπό εκκαθάριση, θύματα ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, εργατικά ή αυτοκινητιστικά ατυχήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε μόνιμη αναπηρία, συνιστούν περιπτώσεις αδικοπραξίας. Όταν όμως η υπαίτια για το ατύχημα εταιρεία βρίσκεται σε αναγκαστική εκκαθάριση, προτεραιότητα είσπραξης έχουν τα τραπεζικά ιδρύματα και οι εργαζόμενοι και όχι τα εκάστοτε θύματα, ακόμα και αν έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους.

Με την προτεινόμενη τροπολογία του κ. Αυγενάκη, θύματα τέτοιων ατυχημάτων και αδικοπραξιών θα μπορούν να λαμβάνουν τις νόμιμες αποζημιώσεις, εφόσον η πρόκληση σωματικών βλαβών έλαβε χώρα πριν την ημέρα του πλειστηριασμού ή την κήρυξη της πτώχευσης.

Η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ένας 23χρονος από την Κρήτη, ο οποίος πλέον πάσχει από βαριά μορφή αναπηρίας εξαιτίας αυτοκινητιστικού ατυχήματος, οχήματος εταιρείας υπό εκκαθάριση, δεν μπορεί να εισπράξει τις νόμιμες και επιδικασμένες αποζημιώσεις, αφού δεν προβλέπεται η περίπτωσή του στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα