Υγεία | 25.02.2012

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους θέλουν να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικούς στόχους

Τα καλά νέα είναι πως οι πλαστικές επεμβάσεις μπορούν να αφαιρέσουν έως και εννιά χρόνια από την εμφάνισή μας. Τα κακά νέα είναι πως χρειάζονται τουλάχιστον τρεις για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξαν φωτογραφίες γυναικών και ανδρών ηλικίας 60 ετών, πριν και μετά τις επεμβάσεις, σε σαράντα πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής.

Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν την ηλικία των πενήντα τριών γυναικών και των επτά ανδρών προτού καταφύγουν στο νυστέρι και αμέσως μετά. Ολοι οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε διάφορες μορφές λίφτινγκ προσώπου και είχαν κάνει από μία έως τρεις επεμβάσεις. Οπως προέκυψε από τις εκτιμήσεις των φοιτητών, όσοι είχαν υποβληθεί σε μία επέμβαση έδειχναν κατά μέσο όρο νεότεροι κατά 5,7 χρόνια, όσοι είχαν κάνει δύο, κατά 7,5 χρόνια και όσοι είχαν κάνει τρεις, κατά 8,4 χρόνια.

Οι επιστήμονες ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους θέλουν να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικούς στόχους. Εκτιμούν, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα βοηθήσουν τους πλαστικούς χειρουργούς να τεκμηριώνουν τις θέσεις τους στις συζητήσεις τους με τους ασθενείς, σχετικά με τις προσδοκίες τους από κάθε είδος επέμβασης.

Espressonews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα