Αθλητισμός | 31.05.2012

Μετά το "όχι" στην αδειοδότηση και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κάνει ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές. Στην τελευταία κατηγορία θα μπορεί να αποκτήσει Ελληνες παίκτες μέχρι 22 ετών.

Παράλληλα θα υπάρξει παρακράτηση σε ποσοστό 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της νέας χρονιάς. Αν δεν αλλάξει κάτι στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ο ΟΦΗ θα έρθει αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα.

Στις 30/6 στον ΟΦΗ λήγουν 14 συμβόλαια παικτών. Πρόκειται για των Χόρχε Λόπες,Βεζυρίδη,Γεωργίου,Μάντζιου,Παπουλή,Πίτσου,Καλάιτζιτς,Μποντόρ, Ουκάρ,Γαλανόπουλο,Ταυλαρίδη,Βερόν,. Συμβόλαιο με τον ΟΦΗ έχουν οι  Ζόρντι Λόπες (έχει ήδη κάνει προσφυγή, για να μείνει ελεύθερος), Ζορμπάς, Καμπάνταης, Βάντο, Σόουζα, Μονιάκης, Ζαχαράκης, Nύχταρης,Σαχσανίδης,Ξενοδόχοφ και Χαριτωνίδης.

Απο τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει να ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να "χτίσει" μια νεανική ομάδα, για να μπορέσει να είναι όσο το δυνατόν ανταγωνιστικός, απέναντι σε Πανιώνιο, ΑΕΚ,Αρη και Κέρκυρα,Γιάννινα που θα έχουν την ίδια φυσιογνωμία.

Αν ο ΟΦΗ οριστικά βρεθεί αντιμετωπος με αυτήν την κατάσταση, είναι  βεβαιο ότι θα αναζητήσει επιλογές παικτών απο τα τμήματα υποδομής, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια ελπιδοφόρων παικτών απο την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ακόμα και έτσι όμως η δυναμικότητα της ομάδας, είναι σαφές ότι θα είναι πολύ χαμηλή.

Ταλέντα που έχουν εντοπιστεί

Ποδοσφαιριστές που έχει ακουστεί ότι θα προωθηθούν από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, σε περίπτωση που ισχύσουν τα νέα δεδομένα είναι οι Γιαγκιόζης,Μπρόκος,Σκουτέλης,Ντελία, Παπαδιός,Μπολάκης,Δαμιανάκης.

Ενώ στην κρητική ομάδα έχουν κάνει κινήσεις να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο Χατζηπέτρο από τη Ρόδο, το 17χρονο Γιάννη Χρυσοφάκη από τον ΟΦΙεράπετρας, τον Γιώργο Γιακουμάκη του ΠΟΑ (1194) τους Κλίνη (1995) και Παπαδάκη (1996) από τον Ερμή Ζωνιανών και 3-4 ακόμη περιπτώσεις εντός και εκτός Κρήτης.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι έτοιμα για να αγωνιστούν στο επίπεδο της Σούπερ Λίγκ, αλλά οι εξελίξεις είναι πιθανό να τους φέρουν μπροστά.

Δεν μένει ο Αναστόπουλος

Αν ισχύσουν οι ποινές της αδειοδότησης, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Νίκος Αναστόπουλος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του ΟΦΗ. Μέχρι σήμερα ήταν με το ακουστικό στο χέρι, με την προυπόθεση ότι ο συλλογος θα πάρει άδεια. Οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί και ένας προπονητής που θα σχεδιάσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες την ομάδα, τη νέα περίοδο.Πιθανότατα η λύση αυτή θα είναι με προπονητή που θα γνωρίζει το κρητικό ποδόσφαιρο και θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει παίκτες 20-22 ετών.

 

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα