Αθλητισμός | 31.05.2012

Η κρίσιμη ώρα έφτασε για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, την Κέρκυρα, τον Αρη, τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο, οι οποίοι περιμένουν σήμερα την απόφαση της τριμελούς δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης στις εφέσεις που εξετάστηκαν χθες.

Τα νέα από την ΕΠΟ όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ευχάριστα μόνο για τον Παναθηναϊκό (που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει άδεια) και ενδεχομένως για την Κέρκυρα (η οποία έχει ελπίδες).Λιγότερες δείχνουν οι ελπίδες για τις υπόλοιπες πέντε ΠΑΕ: ΑΕΚ,  Αρης,  ΟΦΗ,  Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο Γουδή ήταν και η ενέργεια του διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης Γιώργου Δημητρίου, ο οποίος όπως σε πρώτο βαθμό έτσι και σε δεύτερο εισηγήθηκε αρνητικά και για τις επτά ΠΑΕ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εισήγησή του δεν είναι δεσμευτική προς την επιτροπή που θα πάρει και την απόφαση.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι πέντε ΠΑΕ δεν παίρνουν άδεια, γίνεται αντιληπτό ότι στο νέο πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός θα πάει περίπατο. Οι ομάδες που θα δουν την κόκκινη κάρτα δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές (παρά μόνον ποδοσφαιριστών μέχρι 22 ετών) ούτε ανανεώσεις, ενώ θα τους κρατηθεί και το 20% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Συν τοις άλλοις, αν η ΑΕΚ δεν πάρει άδεια, που είναι το πιο πιθανό (η Ενωση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλες τις ομάδες), τότε αυτόματα εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας, που έχει τερματίσει στην έκτη θέση, θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ΕΠΟ θα δηλώσει τη σχετική λίστα με τους ευρωπαίους την Παρασκευή  το πρωί.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα