Κρήτη | 30.04.2012

Με το έργο ανάπλασης των οδών Τσουδερών, Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου

«Η πόλη των Χανίων θα αποκτήσει επιτέλους - με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης των οδών Τσουδερών, Χρυσάνθου Επισκόπου και Μουσούρων στην Παλιά Πόλη που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή των Χανίων - έναν σύγχρονο εμπορικό πεζόδρομο – τον πρώτο στα Χανιά - ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά την όλη περιοχή ενώ θα συμβάλει και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης».

 Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε στις εργασίες πλακόστρωσης και πεζοδρόμησης που πραγματοποιούνται στην οδό Τσουδερών - συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως διαπιστώθηκε, οι εργασίες  εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς από τον εργολάβο του έργου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

 «Υλοποιούμε έτσι, ένα πάγιο αίτημα, κατοίκων και καταστηματαρχών του τμήματος αυτού της Παλιάς Πόλης», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι «με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναμένεται να αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπορικότητα των συγκεκριμένων δρόμων, αφού σύμφωνα και με συμπεράσματα ερευνών, σε περιοχές όπου έχουν γίνει πεζοδρομήσεις έχει επιτευχθεί τόνωση της αγοραστικής κίνησης έως και 30%».

 Παράλληλα έκανε σαφές πως στα πλαίσια πεζοδρόμησης των ανωτέρω δρόμων καθώς και αυτών που προβλέπονται να πεζοδρομηθούν το επόμενο διάστημα στην Παλιά Πόλη (Ποτιέ κ.α.) δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής η κίνηση οχημάτων και μοτοποδηλάτων σε αυτούς τους δρόμους.

 Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου,  ανέρχεται στις 550.000,00 € με Φ.Π.Α. ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης στις 337.532,63 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου 2012 και ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Ταμπακόπουλος Νικόλαος-Καραγιάννη Άννα Ο.Ε.

 Τι περιλαμβάνει το έργο

Με το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί η διαμόρφωση πεζόδρομων με κατάλληλη πλακόστρωση των οδών Μουσούρων, Τσουδερών  και Χρυσάνθου Επισκόπου. Οι εν λόγω οδοί θα επιστρωθούν με φυσικές πλάκες και κυβόλιθους. Η υπάρχουσα φύτευση διατηρείται με νέα διαμόρφωση γύρω από τους κορμούς. Οι υπάρχοντες φωτιστικοί στύλοι στις οδούς Τσουδερών και Μουσούρων θα αντικατασταθούν με νέους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, στην παρούσα περίοδο θα κατασκευαστούν οι οδοί Τσουδερών και Χρυσάνθου Επισκόπου ενώ η οδός Μουσούρων θα κατασκευαστεί μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα