Πολιτισμός | 03.08.2012

Την ερχόμενη Κυριακή στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης"

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012» το Χοροθέατρο «Δαγίπολη» θα παρουσιάσει την παράσταση σύγχρονου χορού «Σύρτεις μυστικές» σε χορογραφίες του Γιώργου Χρηστάκη.

Βασισμένο στο περίφημο έργο του Καζαντζάκη όφις και κρίνο και στο λόγο του μεγάλου Κρητικού δημιουργού αποπειράται να ανιχνεύσει τις περιπέτειες και τις ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου σώματος.

Παράσταση διακρατική που περιλαμβάνει πρόζα και ερμηνεία και χορό και μουσική και ζωγραφική επί σκηνής.

Η παράσταση έχει ξεκινήσει την διεθνή της πορεία από πέρυσι στο Μιλάνο και εκτός της Αθήνας  και του μήνα χορού που προηγήθηκε τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί για μια νύχτα μόνο στο Ηράκλειο εξαιτίας του Καζαντζάκη και την κρητική καταγωγή πολλών συντελεστών της παράστασης και θα καταλήξει την ερχόμενη άνοιξη στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη.

Μοναδική ιδιαίτερο, με την οποία το χοροθέατρο Δαγίπολη γιορτάζει τα 10 χρόνια, η ύπαρξη των ιταλών χορευτών της ακαδημία χορού Μπελτράμι του Μιλάνου οι οποίοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη.

Πρωτότυπη μουσική για πιάνο και λύρα: Κώστας Λειβαδάς ο όποιος εμφανίζεται ζωντανά παρέα με τον λυράρη και συνοδοιπόρο του Ανδρέα Αρβανίτη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» και ώρα 21:30

Ερμηνεύουν: Γιώργος Νινιός, Ρέα Πεδιαδιτάκη          

Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Giorgia De Rose, Mario Giallanza, Salvatore Siciliano, Βιβή Χριστοδουλοπούλου, Michela Rossi, Nicoletta Ferri, Ivonne Bello, Fabio Sudato, Γιώργος Χρηστάκης, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Κώστας Καπετάνιος, Σωτήρης Ταχτσόγλου

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα