Αθλητισμός | 30.05.2012

Aρνητική εισήγηγη έκανε για την έφεση του ΟΦΗ ο διευθυντής αδειοδότησης του ΟΦΗ Γιώργος Δημητρίου, στην εκδίκαση της Εφεσης που έχει καταθέσει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ για την αδειοδότηση.Την Πέμπτη η απόφαση.

Μετά απο εξέταση 1,5 ώρας της έφεσης του ΟΦΗ στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η αποφαση της Επιτροπής θα είναι θετική, για τον ΟΦΗ.

Οι άνθρωποι του κρητικού συγκροτήματος, συνάντησαν εχθρική στάση απο τον διευθυντή αδειοδότησης Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος εισηγήθηκε αρνητικά, όμως αυτός εισηγείται και δεν αποφασίζει, όπως υποστηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα για τον ΟΦΗ δεν ήταν καλό.

Την οριστική  απόφαση θα την λάβει η Επιτροπή αδειοδότησης και αυτή αναμένεται να γίνει γνωστή την Πέμπτη.

Στον ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι κατέθεσαν ένα πλήρη φάκελο στην Επιτροπή και έχουν κάθε λόγο για να αδειοδοτηθούν, καθώς επισημαίνουν ότι έχουν καλύψει και το θέμα της βιωσιμότητας, αλλά και αυτό της εκκρεμότητας που υπήρχε με τον Βλόνταρτσικ και άλλους ποδοσφαιριστές. Πάντως και στα δυο σημεία εγιναν επικριτικές αναφορές απο τον διευθυντή αδειοδότησης.

Τι δήλωσαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ

Την κρητική ομάδα στην διαδικασία εκπροσώπησαν  ο πρόεδρος της Διοικούσας Σήφης Κορωνάκης, ο υπεύθυνος των οικονομικών Κώστας Τουγλής, ο υπεύθυνος του λογιστηρίου της ΠΑΕ ΟΦΗ Κώστας Ψωμάς και οι νομικοί Μανταδάκης και Φωτάκης.

"Είναι πενήντα-πενήντα οι πιθανότητες. Καταθέσαμε τα στοιχεία μας και περιμένουμε την απόφαση.Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, δεν μπορώ να πώ κάτι άλλο" δήλωσε στον Athleticradio 104,2 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ Σήφης Κορωνάκης. "Kαταθέσαμε ένα καλό φάκελο, χωρίς εκκρεμότητες. Ο ΟΦΗ έχει και δυναμική και ενδείξεις βιωσιμότητας. Είναι ένα σωματείο με ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις" ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου των οικονομικών Κώστα Τουγλή. Ο εκ των νομικών της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανόλης Φωτάκης, τόνισε ότι "είχαμε μια αρνητική στάση απο τον κ. Δημητρίου. Προφανώς δεν τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι η Επιτροπή θα δεί με καλό μάτι την προσπάθεια μας".

Τι προηγήθηκε της διαδικασίας

Λίγο πρίν την έναρξη της διαδικασίας ο νομικός Κίμωνας Ευαγγελάτος, παρέδωσε στους ανθρώπους του ΟΦΗ τον φάκελλο με τις υπογραφές των 11 παικτών, που εκπροσωπεί.

Πρόκειται για τους Ρούσεφ,Μπερτίν,Μπαρτζώκα,Κασμερίδη,Σταυρακάκη,Αγρίτη,Κιάσσο, Κατσικογιάννης,Σφακιανάκη,Νατσούρα,Ψωμά, οι οποίοι υπέγραψαν τους διακανονισμούς μέσα από την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ.

Το ίδιο συνέβη λίγο νωρίτερα και με τον νομικό Αργύρη Λίβα, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση διακανονισμού της οφειλής με τους Ισπανούς Λόπες.

Ο Σήφης Κορωνάκης είχε μαζί του ερχόμενος από το Ηράκλειο, την υπογραφή του Ξενοδόχοφ, ενώ οι άνθρωποι του ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι εξασφάλισαν στο παρά πέντε και την υπογραφή του Σίμιτς.

Μοναδική εκκρεμότητα, που έμεινε ήταν αυτή με τον Βλόνταρτσικ, ο οποίος ζητούσε  χρήματα που δεν μπόρεσε να βρεί η διοικούσα του ΟΦΗ. Το επιχείρημα του ΟΦΗ στην υπόθεση του Πολωνού επιθετικού, είναι ότι υπάρχει εκκρεμοδικία με αυτόν καθώς ο ΟΦΗ έχει καταθέσει έφεση στην προσφυγή που έχει κάνει ο παίκτης.

Eυαγγελάτος: "Οι παίκτες έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν τον ΟΦΗ"

Για το θέμα του διακανονισμού με τους 11 ποδοσφαιριστές, ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε στην διαδικασία Κίμωνας Ευαγγελάτος, τόνισε  στον Athleticradio 104,2 για τις υπογραφές των 11 ποδοσφαιριστών, ότι   “υπέγραψα ως πληρεξούσιος σε κάποια συμφωνητικά εκχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε να πάρω μια πρόσθετη ασφάλεια για να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται προς τους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι διασφαλισμένοι ότι θα πάρουν τα χρήματα και δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΟΦΗ και κατ’ επέκταση σε καμία ομάδα. Όσο είναι καλά ο ΟΦΗ, είναι εξασφαλισμένες και οι απαιτήσεις των παικτών. Ο ΟΦΗ δεν έκανε κάτι σημαντικό αλλά μας παρείχε μια πρόσθετη εξασφάλιση μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ότι οι παίκτες θα πάρουν τα χρήματα τους. Σε καμία περίπτωση αυτή η εκχώρηση δεν σημαίνει εξόφληση των χρημάτων τους. Οι οφειλές έχουν επιδικαστεί και είναι μια πρόσθετη διασφάλιση. Προκειμένου να λάβει αδειοδότηση ο ΟΦΗ εμείς κάναμε μια συμφωνία για την εκχώρηση. Οι παίκτες έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι θέλουν να βοηθήσουν τον ΟΦΗ.Με αυτό το συμφωνητικό, διασφαλίστηκαν τα χρήματα που τους οφείλονται μέσα από συγκεκριμένες δόσεις. Ήταν δεδομένη η αγωνία των ανθρώπων του ΟΦΗ όπως είναι δεδομένο ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν έσοδα ώστε να μπορούμε να πάρουμε χρήματα τώρα. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα ”.

Κορωνάκης: «Κάποιοι φίλοι του ΟΦΗ είναι κοντά»

Με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ ο Σήφης Κορωνάκης, λίγο πρίν την έναρξη της διαδικασίας της εκδίκασης στην ΕΠΟ, τόνισε ότι «η  διοίκηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχει η ομάδα μας. Οπως έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν ο ΟΦΗ έχει ανάγκη μόνο από έργα. Σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ΟΦΗ πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι του που είναι κοντά και βοηθούν υλικά τη προσπάθεια που γίνεται. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό γεγονός. Ολους αυτούς τους φίλους που θέλουν σήμερα να κρατήσουν την ανωνυμία τους θέλω να τους ευχαριστήσω για την ειλικρινή τους αγάπη στον ΟΦΗ».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα