Κρήτη | 29.02.2012

"Στον πρώτο χρόνο θητείας της η αιρετή Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να κάνει πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί" είπε στον απολογισμό του ο Περιφερειάρχης

Την εκτίμηση ότι στον πρώτο χρόνο θητείας της η αιρετή Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να κάνει πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί , εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσιάζοντας την Τετάρτη, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον απολογισμό των πεπραγμένων . 

"Παρά τις αντίξοες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, κερδίσαμε το στοίχημα" υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις πολύ καλές προοπτικές που δημιουργήθηκαν για την ανάπτυξη του νησιού σε διάφορους τομείς .

Παράλληλα επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι η έννοια του συγκρητισμού πάνω στην οποία κινήθηκε από τα πρώτα βήματα της η Περιφερειακή αρχή , αποδίδει καρπούς, αφού όλες οι περιοχές του νησιού αντιμετωπίζονται, κατά την άποψη του με ενιαίο τρόπο, τόσο σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, όσο και τις προοπτικές που δημιουργούνται για το μέλλον  

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε : 

"Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στη διαφορετική άποψη, σύνθετα θέματα, που στο παρελθόν αποτελούσαν αφορμή έντονων τοπικών αντιπαραθέσεων.

Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της Κρήτης, εγκρίναμε ήδη τον Στρατηγικό μας Σχεδιασμό, με γνώμονα τον συγκρητισμό, την ενότητα της Κρήτης, που κατά την άποψη μας αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού, ανεκτίμητο άυλο αγαθό για το παρόν και το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος είναι ομόφωνες ή ψηφίζονται σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία των μελών.

Οικοδομούμε με καθημερινή προσπάθεια το πνεύμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Με τους βουλευτές της Κρήτης, τους Δήμους, τους φορείς και τις οργανώσεις των πολιτών καθώς και με τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα μας, συνδυάζουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα όλων μας προκειμένου να διεκδικήσουμε για την Κρήτη τους πόρους και τα μέσα που απαιτούνται για την ανάπτυξη της, αλλά και να αξιοποιήσουμε με όραμα και σχέδιο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας".

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα