Κρήτη | 31.01.2012

Έκκληση από τις τοπικές αρχές για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων - Τρία σχολεία στα Χανιά έμειναν κλειστά

Δύσκολη νύχτα η αποψινή στην Κρήτη που βρίσκεται σε κλοιό χιονιά με σκηνικό ... Ψηλορείτη και Λευκών Ορέων!

Και μπορεί αυτό, οπτικά, να φαίνεται ωραίο, πρακτικά δημιουργεί πολλά προβλήματα... Χιόνι πέφτει στις συνήθεις ... ύποπτες περιοχές όπως τα Ανώγεια, στα χωριά της ρίζας, στα Κρουσανιώτικα, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στις Μαδάρες και το χιόνι κατεβαίνει χαμηλότερα. Αυτό που ανησυχεί τις αρχές όμως είναι ότι στην διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωϊνές ώρες , λόγω  της χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι θα μετατραπεί σε..πάγο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις των πολιτών. Γι' αυτό και απευθύνεται έκκληση για περιορισμένες μετακινήσεις.

Χανιά

Αναλυτικά, προβλήματα εντοπίζονται ,στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, στην περιοχή του Ομαλού, με το δρόμο προς τη Σούγια, μετά το Σέμπρωνα, καθώς και το δρόμο από Ασκύφου μέχρι την Ίμπρο στο ύψος των Λάκκων, να είναι κλειστοί. 

Η κυκλοφορία προς τα Σφακιά εκτελείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο Φουρνέ - Μεσκλά, χωρίς ωστόσο να κλείσει ο δρόμος.

Κλειστή από το 17ο χιλιόμετρο η οδική αρτηρία από Χανιά προς Ομαλό.

Λόγω αδυναμίας πρόσβασης, κλειστά παρέμειναν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Κάνδανο, Ροδοβάνι και Ασή Γωνιά.

Ρέθυμνο

Στο νομό Ρεθύμνου, η χιονόπτωση πυκνώνει. Η κυκλοφορία στον δρόμο Αρκαδίου - Αμαρίου διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα Ανώγεια χιονίζει.

Λασίθι

Στο Λασίθι, στο "κόκκινο" βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου χιονίζει. Από την πλευρά του Αγίου Νικολάου απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς το χιόνι έχει φθάσει τα 8-10 εκ., ενώ από την πλευρά του Ηρακλείου ο δρόμος είναι ανοικτός.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης έχουν από νωρίς το πρωί σπεύσει στα σημεία, όπου υπάρχει πρόβλημα και επιχειρούν προκειμένου να είναι εφικτή η κυκλοφορία των οχημάτων. Εξαιρετικά προσεκτικοί καλούνται να είναι οι οδηγοί, να μην αναπτύσσουν ταχύτητα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, δεν αποκλείεται σύντομα... να τις χρειαστούν.

Άρση απαγορευτικού απόπλου 

Στο μεταξύ, άρση του απαγορευτικού απόπλου ανακοινώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και τα πλοία απέπλευσαν κανονικά από και προς Πειραιά 

Στην "κατάψυξη" η Κρήτη

Για σήμερα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η χιονόνερο στα νοτιά πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. 

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βραδύ θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα. 

Θερμοκρασία: από 02 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα