Ελλάδα | 31.10.2012

«Η συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την αρχή του 2013 είναι απόλυτα αδύνατη», επισημαίνουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το δραματικό αυτό μήνυμα έστειλαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ολοκληρώνοντας την έκτακτη σύνοδό τους, αργά χθες το βράδυ.

Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε το κρίσιμο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τις απειλούμενες -όπως λένε- νέες περικοπές στους πόρους για το οικονομικό έτος 2013. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου, κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση κατά 50% στους τακτικούς προϋπολογισμούς, με δεδομένη την περικοπή κατά 53% κατά τα τελευταία δύο έτη και για μείωση κατά 90% στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά την περικοπή κατά περίπου 70%, αθροιστικά τα τελευταία τρία έτη, με παράλληλη αύξηση των φοιτητών.

Όσον αφορά στο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι τν ΤΕΙ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν «να γίνει στις Κοινότητές μας αποδεκτός ο διαχωρισμός στα χαρακτηριστικά των ΑΕΙ μεταξύ Επιστήμης και Τεχνολογικής γνώσης» και εκτιμούν ότι απαιτείται ένας χρόνος, και όχι δύο μήνες, για να γίνει μια ορθολογική διαδικασία αναδιάταξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα