Κρήτη | 26.07.2012

O Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ φέρνει το θέμα και στη Βουλή

Συνεχείς επαφές πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αυτή την εβδομάδα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο,  για το ζήτημα « της καταβολής εξισωτικής αποζημίωσης του 2011».

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε  να ενημερωθεί από τον Υπουργό για το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου σχετικά με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων. Όπως δήλωσε ο Υπουργός, «η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης  αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης». Το ίδιο ακριβώς είχε δηλώσει  κατά την προεκλογική περίοδο ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου φέρνει το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην οποία υπογραμμίζει  χαρακτηριστικά ότι:

« Η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ καλείται να χειριστεί τα συσσωρευμένα λάθη της απερχόμενης Κυβέρνησης, η οποία παρά τις εξαγγελίες των Υπουργών της δεν ολοκλήρωσε τη θητεία της, διεκπεραιώνοντας πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους κτηνοτρόφους. Ενώ, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε ανακοινώσει ότι έχει υπογραφεί το ποσό της δαπάνης από τους δύο αρμόδιους Υπουργούς, κ. Σαχινίδη Φίλιππο και Σκανδαλίδη Κώστα, η εξισωτική αποζημίωση, ωστόσο δεν έχει ακόμη πιστωθεί στους δικαιούχους».

Κλείνοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι: « κατανοεί απόλυτα το δύσκολο έργο της Κυβέρνησης, τις προτεραιότητές της, τις δυσκολίες που συναντά λόγω της οικονομικής κρίσης». Παρόλα αυτά, ζήτησε από τον Υπουργό να του απαντήσει πότε αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων η εξισωτική αποζημίωση του 2011.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα