Κρήτη | 30.04.2012

«Κτίστε λιγότερο, αφήστε ελεύθερους χώρους, προφυλάξτε τις περιοχές ιδιαιτέρου κάλλους»

«Κτίστε λιγότερο, αφήστε ελεύθερους χώρους, προφυλάξτε τις περιοχές ιδιαιτέρου κάλλους». Αυτό συστήνουν στους Χανιώτες οι Φινλανδοί δημοσιογράφοι, που παρέμειναν για μια εβδομάδα στα Χανιά φιλοξενούμενοι της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα" οι Φινλανδοί συνάδελφοι εξειδικευμένοι σε θέματα τουρισμού, μιλούν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα Χανιά κάνοντας, παράλληλα, τις παρατηρήσεις τους.

«Είναι η πρώτη επίσκεψή μου στα Χανιά και πραγματικά περίμενα να συναντήσω μόνο παραλίες και άλλα ανάλογα τουριστικά σημεία», λέει η κα Riika Krenn δημοσιογράφος του www.rantapallo.fi. Η κα Krenn τονίζει πως για την ίδια οι επτά μέρες που πέρασε στα Χανιά ήταν «μια ευχάριστη έκπληξη» καθώς βρέθηκε σε σημεία που δεν είχε φανταστεί ότι υπάρχουν.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΛΟΣ

«Πήγαμε στον Μπάλο από ψηλά. Ήταν πραγματικά μοναδική η θέα κάτι το ξεχωριστό, ήταν κάτι που πραγματικά με ενθουσίασε. Τελικά τα ωραία πράγματα είναι τα απλά, ωραία χρώματα, ένα μαγευτικό τοπίο και η λιμνοθάλασσα, χωρίς περιττά πράγματα, μεγάλες μονάδες, ξενοδοχεία. Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ξεχάσω», επισημαίνει η δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως «θα έχει πολύ ενδιαφέρον να περιγράψω στους αναγνώστες πόσο ενδιαφέρον έχει να βρεθούν στα Χανιά. Είναι κάτι που σίγουρα θα το κάνω».

«Η επίσκεψή μας στον Μπάλο ήταν μια έκπληξη. Μου άρεσε το ότι ο δρόμος ήταν χωμάτινος και δεν υπήρχαν μεγάλες εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή», λέει ο Timo Toiviainen από περιοδικό της "Χώρας των 1000 λιμνών".

Σύμφωνα με τον κ. Toiviainen «εμείς οι Φινλανδοί είμαστε άνθρωποι που μας ελκύει η Φύση. Τα τοπία ιδιαιτέρου κάλλους, που βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά στα Χανιά, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές. Φιλοξενία και Φύση προσελκύουν τους συμπατριώτες».

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Από τον κ. Adrian Soto, δημοσιογράφο του περιοδικού Matkalehti ζητάμε επιτακτικά να μας αναφέρει κάτι αρνητικό που έπεσε στην αντίληψή του. «Κατ’ αρχήν τα θετικά είναι πολλά. Αν έλεγα κάτι αρνητικό θα σημείωνα ότι το δυτικό τμήμα των Χανίων, το σημείο Πλατανιά - Αγίας Μαρίνας έχει κτισθεί πάρα πολύ, υπερβολικά πολύ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Δώστε περισσότερο αέρα, περισσότερη θέα στην ύπαιθρο, όχι τόσο τσιμέντο. Τα μπαλκόνια, τα δωμάτια, πρέπει να έχουν περισσότερη θέα στη θάλασσα στους πορτοκαλεώνες και στους ελαιώνες. Αυτά είναι τα ξεχωριστά σημεία», εξηγεί υπογραμμίζοντας τη σημασία ύπαρξης μεγάλων ελεύθερων χώρων, πρασίνου και πεζοδρομίων.

Χανιώτικα Νέα - Γιώργος Κώνστας

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα