Αθλητισμός | 29.03.2012

Ακριβά κόστισαν στην κρητική ομάδα τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό στο Γεντί Κουλέ.

 To ποσό των 41 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκ στον ΟΦΗ για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό! Οι 45 πυρσοί, τα βεγγαλικά, οι τρείς διακοπές στο παιχνίδι και ο …λαγός με τα καρότα που πέταξαν στο γήπεδο οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, κόστισαν τελικά ακριβά στην κρητική ομάδα.

Στην ακροαματική διαδικασία, τα μέλη της Πειθαρχικής έκαναν λόγο για 47(!) πυρσούς που άναψαν στις θύρες 4,5 κατά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο, αλλά και για άλλα που άναψαν  φίλαθλοι κατά την διάρκεια της αναμέτρησης στην θύρα 4.Παράλληλα έγινε λόγος για τις φωτιές που άναψαν στα κυκλιδώματα καίγοντας κασκόλ, πανό και σημαίες της αντίπαλης ομάδας. Στον ΟΦΗ κόστισαν και οι τρείς φορές που ο διαιτητής Τριτσώνης χρειάστηκε να διακόψει το παιχνίδι. Όλα αυτά είχαν σημειωθεί στο φύλλο αγώνα και με βάση αυτό δίκασε η Πειθαρχική Επιτροπή. Επίσης, ο ΟΦΗ ήταν και υπότροπος για αυτά που είχαν γίνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Την υπερασπιστική γραμμή της κρητικής ομάδας, είχε  ο νομικός της ΠΑΕ  Ντίνος Μανταδάκης. Επιχείρημα της νομικής υπηρεσία του ΟΦΗ ήταν ότι στο παιχνίδι δεν συνέβη το παραμικρό και τα βεγγαλικά δεν πετάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ απο τις φωτιές δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Ο ΟΦΗ έχει πληρώσει μέχρι σήμερα 67 χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα και σε συνδιασμό με τις 41 χιλιάδες ευρώ που του επιβλήθηκαν το ποσό ξεπερνάει τις 100 χιλιάδες συνολικά. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό διπλασιάζεται, καθώς ενεργοποιείται η ρήτρα βίας του ΟΠΑΠ, ο οποίος επιβάλει αντίστοιχο πρόστιμο στις ομάδες και παρακρατάει τα χρήματα από το ποσό που δίνει ως ετήσια χορηγία.

Να σημειωθεί ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη που του έχει επιβληθεί στην φετινή σεζόν.

Στον ΟΦΗ θεωρούν την ποινή αναμενόμενη, καθώς σε προηγούμενες κλήσεις σε απολογία ο ΟΦΗ την είχε...γλυτώσει, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και αυτή τη φορά.

Σκέψεις για Εφεση

Στον ΟΦΗ κάνουν σκέψεις για να καταθέσουν έφεση για το ύψος του προστίμου. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς οι διοικητικές εξελίξεις της Πέμπτης, δεν το επέτρεψαν.Με βάση το νόμο ο ΟΦΗ πρέπει μέσα σε 20 μέρες να πηρώσει το πρόστιμο αυτό και αυτήν την εποχή, όλα τα χρήματα που υπάρχουν διατίθενται αυστηρά και μόνο στην αδειοδότηση.

Οι ποινές της Πειθαρχικής

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της  26ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο  χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή  δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Κέρκυρα, Β.Προβατά (Υπεύθυνο ασφαλείας): Για τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας κ. Β.Προβατά καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει στην ΠΑΕ Κέρκυρα συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Β.Προβατά τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή σαράντα μίας χιλιάδων ευρώ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, LAZLO BOLONI (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. LAZLO BOLONI: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον κ.Lazlo Boloni την ποινή της επίπληξης.

 


Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα