Αθλητισμός | 27.09.2012

Για την αύξηση των ομάδων σε 18.

Προσφυγή κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας με την οποία τροποποιήθηκε η Προκήρυξη του τρέχοντος πρωταθλήματος, ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 να διεξαχθεί με 18 ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει από την αρχή την αντίθεση του στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και μετά την απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τις 18 ομάδες.

Μάλιστα χαρακτηρίζει μη νόμιμη και άκυρη την απόφαση, επειδή όπως αναφέρει, αντιβαίνει το Καταστατικό της Λίγκας το οποίο προβλέπει ομόφωνη απόφαση για διεύρυνση του αριθμού των μελών της (κάτι που προφανώς παραβιάστηκε, αφού οι Πράσινοι καταψήφισαν και η ΠΑΕ Ξάνθη απείχε), αλλά και το άρθρο 7 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου που «απαγορεύει οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των ομάδων αν δεν είχε προβλεφθεί από την Προκήρυξη του πρωταθλήματος που έληξε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (28/9) αρχίζει το διευρυμένο (21 ομάδες) πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, το οποίο όμως πλέονείναι μετέωρο μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει η προσφυγή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα