Αθλητισμός | 29.06.2012

Με δήληση του το μέλος της Δ.Ε. ΟΦΗ διαχωρίζει την θέση του απο τις ενέργειες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης, με γραπτή του δήλωση, στα ΜΜΕ διαχωρίζει πλήρως την θέση του ιδίου από τις ενέργειες του Σήφη Κορωνάκη. Μάλιστα τονίζει ότι η  Διοικούσα Επιτροπή έχει πάρει απόφαση, για καμία διοικητική ή οικονομική πράξη μέχρι την Γενική Συνέλευση, παρ'όλα αυτά ο κ. Κορωνάκης, συνεχίζει να κάνει προσωπικές επιλογές, για τις οποίες ο κ. Πουλινάκης, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεναίσει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μάνθου Πουλινάκη:

«Στην σύντομη μου διαδρομή στον ΟΦΗ ως μέλος της διοικούσας επιτροπής δεν τοποθετήθηκα ποτέ επίσημα και αυτό εκλήφθηκε μάλλον για κάποιους ως αδυναμία με αποτέλεσμα ορισμένοι να το εκμεταλλευτούν, αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα μήπως και μπει μια… τελεία στον κατήφορο της ομάδας. Πρώτα όμως θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του ΟΦΗ για το γεγονός ότι ήμουν μέλος σε μια διοικούσα επιτροπή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ανίκανη να κάνει, έστω και τα στοιχειώδη πράγματα, για την ομάδα.

Δέχθηκα να συμμετέχω στην διοικούσα επιτροπή έπειτα από προτροπή του Σήφη Κορωνάκη και με κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Η μία ήταν να βάζαμε όλα τα μέλη από ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσει ο ΟΦΗ να σταθεί κάπως στα πόδια του, η δεύτερη για να προετοιμάσουμε την διάδοχη κατάσταση μέσα από ενότητα, σύμπλευση απόψεων και σκληρή δουλειά, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αδειοδότηση και όλα αυτά τα παλιά χρέη που «στραγγάλιζαν» την ΠΑΕ και η τρίτη να σχεδιάσουμε ένα τριετές πλάνο με χαμηλό μπάτζετ, εκχωρήσεις, ανεύρεση νέων οικονομικών πόρων και την κατάλληλη αξιοποίηση του brand name του ΟΦΗ, για να οδηγήσουμε τον σύλλογο στην οικονομική εξυγίανση.

Ξέραμε που μπαίναμε και κανείς δεν μας έβαλε με το ζόρι. Γνωρίζαμε την τραγική κατάσταση αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια γιατί εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Από τις προϋποθέσεις που θέσαμε δεν τηρήθηκε καμία. Χρήματα έβαλαν ελάχιστα άτομα, και ένας από αυτούς κι εγώ, γεγονός που δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω, αλλά πρόλαβε και το έκανε ο κ. Σήφης Κορωνάκης αλλά ακόμα και για αυτό κατηγορήθηκα από εκείνον.

Η πιο σημαντική όμως προϋπόθεση που επίσης ουδέποτε τηρήθηκε ήταν η σύμπνοια και η ενότητα που είχα θέσει ως όρο απαράβατο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, στις τεράστιες υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ. Ο κ. πρόεδρος από την δεύτερη κιόλας ημέρα που ανέλαβε, ήθελε να ανοίξει πόλεμο κατά των παλαιών παραγόντων. Ήμουν και είμαι ενάντια σε αυτή την τακτική γιατί ναι μεν μπορεί να έγιναν μεγάλα λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν γίνεται να «πυροβολείς» με τέτοιο τρόπο ανθρώπους που, παρά τα λάθη τους, έχουν προσφέρει πολλά στο σωματείο. Αυτά γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης και όχι μέσω… καφενείων.

Το γυαλί ράγισε γρήγορα με αποκορύφωμα τις ημέρες που ήμασταν στην Αθήνα και συζητούσαμε με τον κ. Ευαγγελάτο για τις 11 υποθέσεις παικτών που εκπροσωπούσε. Ο κ. πρόεδρος αντί να μείνει μαζί μας, επέστρεψε στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ την επόμενη ημέρα μάθαμε για την είσοδο τριών νέων μελών στην διοικούσα χωρίς καν να έχουμε ειδοποιηθεί. Είσοδος μελών παράνομη 100% γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με αίτημα του μετόχου Νίκου Τσαμπουράκη. Αίτημα που δεν έγινε ποτέ.

 

Δεν σταθήκαμε ούτε σε αυτό το σφάλμα και προχωρήσαμε, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν υπάρχει «φάρμακο». Ο κ. πρόεδρος συνέχισε να λειτουργεί μόνος του, να κάνει συνεντεύξεις τύπου και να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία ανώνυμης εταιρείας, αλλά και το μετοχολόγιο με πλήρη στοιχεία, λες και ήταν φεϊγβολάν και να προτείνει τον εκούσιο υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική, άσχετα αν μετά προσπάθησε να το πάρει πίσω.

 

Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Την απόφαση για τα διαρκείας που πήρε σε συμβούλιο που δεν υπήρχε απαρτία (και αυτό το πήρε πίσω αργότερα), την συγκέντρωση που πραγματοποίησε μόνο και μόνο για να δείξει ότι κάνει κάτι, ή ότι δεν κατάφερε να περάσει κανένα θέμα που να ευνοεί την ομάδα μας στην Σούπερ Λιγκ;

 

Τις μεταγραφές που θέλει να κάνει με άκομψο τρόπο όπως έγινε πρόσφατα με τα παιδιά του Ρούβα, ή την καθημερινή απαξίωση του ονόματος της ομάδας με τις εκατοντάδες καθημερινές του παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε.

Και όλα αυτά ενώ έχουμε πάρει απόφαση σαν διοικούσα επιτροπή ότι μέχρι την Γενική Συνέλευση δεν θα προβούμε σε καμία οικονομική και διοικητική πράξη, πέρα από τις τρέχουσες διαχειριστικές πράξεις, προκειμένου να μην δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση και αφού αυτό επιβάλει ο Νόμος και η ηθική, ενόψει μάλιστα της σύγκλησης του ανωτάτου οργάνου της εταιρίας την 11.07.2012.

 

Αντίθετα αν ήθελε όντως να προσφέρει σε κάτι, θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά, όπως είναι τα οικονομικά προβλήματα των υπαλλήλων της ΠΑΕ που κάνουν επίσχεση εργασίας γιατί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο, τις προσφυγές, τα ενοίκια, τα ρεύματα στα σπίτια των παικτών, πόσο μάλλον που δεν είχε τα 300 ευρώ που απαιτούνταν για την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.

Υπό αυτές τις πρακτικές και με αυτή την λογική, εγώ δεν μπορώ να συμβαδίσω, δεν μπορώ να συνεχίσω και εν τέλει δεν μπορώ να συναινέσω στις κινήσεις και τις αποφάσεις του κ. προέδρου που είναι καθαρά προσωπικές του επιλογές. Προφανώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλάβει ότι διαφορετικά διοικείται μια ομάδα ενός χωριού και μια ανώνυμη εταιρεία με το ειδικό βάρος του ΟΦΗ.

Και όχι μόνο αυτός. Στο σύντομο διάστημα που είμαι στον ΟΦΗ είδα απίστευτα πράγματα., παλιούς παράγοντες που κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και να διατηρούν τις ατομικές τους κόντρες ξεχνώντας το καλό του ΟΦΗ.

Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω κλείνοντας είναι ότι ο ΟΦΗ παρά τα εκατοντάδες χτυπήματα που δέχεται είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια αθλητική και κοινωνική ιδέα, μια ομάδα που μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους και σε κλίμα ενότητας να καταφέρει να ξαναγίνει μεγάλος.

 Επίσης θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός φορέα με την επωνυμία «ΟΦΗ 2012» που στελεχώνεται από επιφανείς Ομιλίτες με στόχο όχι μόνο να διοικήσει την ομάδα, αλλά κυρίως να ενώσει όλες τις δυνάμεις της ομάδας και να σταθεί στο πλάι, κάθε υγιούς διοικητικής προσπάθειας που θα γίνει για το καλό του ΟΦΗ.

 

                                                                                                                               Με εκτίμηση

Ματθαίος Πουλινάκης

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα