Κρήτη | 04.07.2012

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οι Έλληνες της Αυστραλίας - Οι περισσότεροι ζουν στη Μελβούρνη

Κατά 8,3% αυξήθηκε την τελευταία πενταετία, ο πληθυσμός της Αυστραλίας, φθάνοντας τους 21.727.158 ανθρώπους. Οι Έλληνες της χώρας, αντιπροσωπεύουν το 1,9% του πληθυσμού και είναι πλέον 412.000.

Οι περισσότεροι Έλληνες ζουν στην Πολιτεία της Βικτώριας, στη Μελβούρνη. Η Μελβούρνη την τελευταία πενταετία, παρουσίασε αύξηση του αριθμού των μόνιμων κατοίκων κατά 400.000.

Μιλώντας στο ελληνόφωνο ραδιοσταθμό της Μελβούρνης 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς, ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Βικτώριας κ. Νίκος Κότσιρας δήλωσε ότι «το 1/3 των μεταναστών στην Αυστραλία καταλήγει στη Βικτώρια. Η μετανάστευση από την Ευρώπη έχει σχεδόν σταματήσει εκτός από τους Έλληνες που ζούσαν εδώ (Αυστραλία), επαναπατρίστηκαν και τώρα λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν».

Το 2,8% των κατοίκων της Μελβούρνης δήλωσε ότι μιλάει μόνο ελληνικά στο σπίτι και έτσι η ελληνική γλώσσα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις ως οι πιο δημοφιλέστερες γλώσσες μετά την Αγγλική. Σε όλη την Αυστραλία, ελληνικά μιλούν περισσότερα από 250.000 άτομα.

Το 2,6% του συνόλου των κατοίκων της χώρας δηλώνει ότι ακολουθεί την Ορθοδοξία, ενώ ο αριθμός των Ελληνορθόδοξων υπολογίζεται σε 375.000.

nocomments.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα