Κόσμος | 31.01.2012

Στη Γερμανία

Αναπάντεχα τυχεροί στάθηκαν οι οδηγοί του Πότσδαμ καθώς οι αρχές αποφάσισαν να κόβουν κλήσεις με μηδενικά πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν παράνομα.

Οι κλήσεις τοποθετούνται κανονικά στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αλλά αναγράφουν πρόστιμο "μηδέν ευρώ" και συνοδεύονται από το μήνυμα "Τυχεράκια!" (Glueck gehabt) για τον παραλήπτη. Η νέα αυτή προσέγγιση έχει ως στόχο να νουθετήσει τους παρανομούντες χωρίς να πειράξει το πορτοφόλι τους.

    "Οι κλήσεις είναι μια προειδοποίηση", είπε η εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών Ρεγκίνα Τίλεμαν. "Τις κόβουμε όταν ο οδηγός δεν είναι εκεί. Έτσι λαμβάνουν μια γραπτή προειδοποίηση αντί για την προφορική που θα τους δίναμε κανονικά", πρόσθεσε.

Μία από τις παραβάτριες, η Κάτριν Μπαχ, είπε ότι αρχικά νευρίασε όταν είδε την κλήση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της, αλλά ο θυμός της εξανεμίστηκε αφού διάβασε το μήνυμα. "Έχω πληρώσει δεκάδες πρόστιμα στο παρελθόν επειδή στην περιοχή υπάρχουν ελάχιστοι χώροι ελεύθερης στάθμευσης", είπε στην εφημερίδα Μπιλντ.

Η παράβαση της Μπαχ --στάθμευσε σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από διασταύρωση-- θα της στοίχιζε 10 ευρώ υπό κανονικές συνθήκες.

Το Πότσδαμ, η πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου, είχε έσοδα περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ από κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα στο 2011.

ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα