Κόσμος | 31.01.2012

Η πενταμελής Νορβηγική επιτροπή Απονομής των Νομπέλ δεν έχει επιβεβαιώσει τον τελικό αριθμό των υποψηφιοτήτων

202 υποψηφιότητες για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2012 έχουν κατατεθεί στην επιτροπή η οποία το απονέμει, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας NRK, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η ηγέτις της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμόσενκο, η Αιγύπτια χριστιανή Μάγκι Κόμπραν, η οποία ηγείται της οργάνωσης βοήθειας Stephen’s Children, τόνισε η ίδια πηγή.

Επίσης περιλαμβάνεται και η ρωσική ανθρωπιστική οργάνωση Memorial και η ιδρύτριά της Σβιετλάνα Γκανούσκινα.

Στον κατάλογο των υποψηφίων υπάρχουν ο κουβανός αντιφρονούντας Όσκαρ Ελίας Μπίσετ και η Χορωδία Πολιτισμών της Αντάκειας, που αποτελείται από μέλη μειονοτήτων.

Η πενταμελής Νορβηγική επιτροπή Απονομής των Νομπέλ δεν έχει επιβεβαιώσει τον τελικό αριθμό των υποψηφιοτήτων, καθώς ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για την επικύρωσή τους, κατά την οποία είναι δυνατόν να προσθέσει και δικούς της υποψήφιους.

Ο νικητής του βραβείου ανακοινώνεται συνήθως στις αρχές Οκτωβρίου.

Το περυσινό βραβείο μοιράστηκαν η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ με τη συμπατριώτισσά της Λέιμα Γκμπόουι και την μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Υεμένη, Ταουακούλ Κάρμαν. Η τριάδα περιλαμβανόταν στα 241 ονόματα που είχε εξετάσει η επιτροπή.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα