Αθλητισμός | 05.07.2012

Ευχαριστημένος απο την εικόνα της διαιτησίας στην σεζόν που ολοκληρώθηκε δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

H εναρξη του σεμιναρίου διαιτησίας συνέπεσε με την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδας, κάτι που η ΕΠΣ Ρεθύμνου δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο και πέρα από την ομιλία-χαιρετισμό του προέδρου της, Γιώργου Σταράκη, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική. Μάλιστα, εδειξε και ένα ολιγόλεπτο βίντεο με το γκολ του Χαριστέα στον τελικό, κατω από τα χειροκροτήματα των επισήμων, των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκα.

Η τελετή έναρξης του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Γιώργου Μποροβήλου, του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Α. Σταθόπουλου, του συμβούλου, Ν. Προύτζου, και φυσικά της ΚΕΔ.

Το "παρών" στην τελετή έναρξης έδωσαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης. Επίσης, το "παρών" έδωσαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Χανίων, Λασιθίου, Γιώργος Βούρβαχης, Μανόλης Σταυρακάκης, ενώ την ΕΠΣ Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, Χάρης Βαβουρανάκης, και ο Βαγγέλης Παπαγγελής. Φυσικά, ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου, ο οποίος είναι ουσιαστικά συνδιοργανωτής του σεμιναρίου. Στην τελετή έναρξης βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του ΣΔΠΡ, Γιώργος Κοντογιάννης, όσο και ο Αρχιδιαιτητής, Κυριάκος Δελήμπασης.

Τέλος, η ΕΠΣ Ρεθύμνου παρέδωσε αναμνηστικό στο Σοφοκλή Πιλάβιο, το σήμα της πόλης, τα δύο δελφίνια, ενώ τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΠΟ παρέδωσε και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ.Πιλάβιος, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της διαιτησίας τη σεζον που τελείωσε και τονισε μεταξυ άλλων: "Η διοικηση της ομοσπονδίας και εγώ προσωπικά μείναμε ευχαριστημένοι, γιατί βγήκε το πρωτάθλημα με τα όποια λάθη χωρις προβλήματα. Κι αυτό είναι σαν συν. Ασφαλώς η συμμετοχή σας ήταν θετική στο πρόσωπο που εμφάνισε η διαιτησία. Η ευχή μου είναι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με συνεχή επιμόρφωση και να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας. Πριν κλείσω πρέπει να επισημάνω και την εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής διαιτησίας με επικεφαλής τον προεδρο Γιώργο Σαρρή".

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Γιώργου Μποροβήλου, που επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι ΠΑΕ θεωρούν σημαντικό το έργο που επετέλεσαν οι διαιτητές και πρεπει να συνεχιστεί η πρόοδος και τη νέα περίοδο.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας έχει ως εξής:

07.00 Πρωινό Αίθουσα: International Restaurant
09.00 Επισημάνσεις Προέδρου ΚΕΔ/ΕΠΟ Αίθουσα: Festos Γιώργος Σαρρής
09.30 «ΣΕΒΑΣΜΟΣ» Αντιπρόεδρος ΕΠΟ και Μέλος της Επιτροπής «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» και Κοινωνικής Ευθύνης της UEFA Αριστείδης Σταθόπουλος
Αίθουσα: Festos
10.15 Διάλλειμα
10.45 Ριψοκίνδυνο παιχνίδι-Σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι-Βίαιη διαγωγή- Θανάσης Μπριάκος Αίθουσα: Festos
11.45 Διάλλειμα
12.00 Συνεργασία-Οffside Κύρος Βασάρας Αίθουσα: Festos
13.00 Διάλλειμα
13.15 Προφανής ευκαιρία επίτευξης τέρματος,Υποσχόμενη επιθετική ενέργεια Γιώργος Δούρος Αίθουσα: Festos
14.15 Γεύμα Αίθουσα: International Restaurant
17.00 Όλοι οι συμμετέχοντες Οδηγίες σύνταξης έκθεσης Θανάσης Μπριάκος Αίθουσα: Festos
18.00 Διάλλειμα
18.30 Πρακτική εξάσκηση προπόνησης (Διαιτητές-Βοηθοί Διαιτητές) Βασίλης Λώλης Πάρκο Αθλητισμού Κώστας Ανυφαντάκης
18.30 Παρατηρητές Αντιστοίχηση αποφάσεων με βαθμολόγηση (video clips) Θανάσης Μπριάκος Αίθουσα: Festos
20.00 Εξέταση εκπαιδευτών Θανάσης Μπριάκος Αίθουσα: Festos
20.30 Δείπνο Αίθουσα: Zorbas Tavern Ενδυμασία: casual (μακρύ παντελόνι)

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα